Μηνάς Παππάς: Η κοινωνία μας δε αντέχει πισωγυρίσματα

Αγαπητοί συμπολίτες. 

Στην πιο κρίσιμη οικονομική, πολιτική και κοινωνική συγκυρία για τη χώρα μας, ο Δήμος Φιλιατών πρέπει να συνεχίσει την πορεία του προς τα μπρος.
Η κοινωνία μας δε αντέχει πισωγυρίσματα . 

Όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, με δημοκρατικές διαδικασίες , κοινωνική δικαιοσύνη και πολίτικο πολιτισμό.

Για να συνεχίσουμε με σύνεση και διαφάνεια την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας. Για να ολοκληρώσουμε τα έργα που έχουμε σχεδιάσει και τις δράσεις που έχουμε προγραμματίσει. Για να εφαρμόσουμε ,την ώριμη πια ,στρατηγική μας για τη δημιουργία υποδομών και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας. Για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα ,της μεταποίησης και του τουρισμού, πάντα με σκοπό το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.

Την τριετία που πέρασε διοικήσαμε το δήμο μας με σύνεση, με τρόπο υπεύθυνο και ανιδιοτελή, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και αυστηρή ιεράρχηση των αναγκών της εποχής μας . Διοικήσαμε έχοντας ως πρώτο στόχο την κοινωνική συνοχή , εξαφανίζοντας πρακτικές του παρελθόντος που στηριζόταν στο διαχωρισμό των πολιτών ,την αλαζονεία, τους εκβιασμούς, την εκδίκηση και την ιδιοτέλεια .

Όλοι εμείς που το 2010 επιλέξαμε τη νέα πορεία και τη νέα προοπτική, δε θα επιτρέψουμε στις σκιές του παρελθόντος να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό και να αναστήσουν παθογένειες του παρελθόντος.

Πρέπει πάντα όμως να θυμόμαστε ,ότι κανένα πρόγραμμα, όσο καλό κι’ αν είναι, κανένας δήμαρχος όσο ικανός και τίμιος κι αν είναι, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δική σας συμμετοχή στα κοινά και τη δύναμη της ψήφου σας . Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για ένα Δήμο πρωτοπόρο και μια διοίκηση δημιουργική, με προοπτική να δώσει στον ακριτικό μας Δήμο το χαρακτήρα που του αξίζει.

Ο Δήμαρχος Φιλιατών

Μηνάς Παππάς