ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Την περασμένη Κυριακή, βρέθηκα στην εκδήλωση που διοργάνωσε το « Πρότυπο» Ωδείο Ηγουμενίτσας  στο χώρο του «Πάνθεον». Με αφορμή τη συμμετοχή των παιδιών μου σε αυτή, μου δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσω μια εξαίρετη μουσική συναυλία όπου μαθητές και καθηγητές του Ωδείου εκτέλεσαν κλασσικά μουσικά κομμάτια σε πιάνο, βιολοντσέλο, και βιολί.

Τα παιδιά που απέδωσαν πολύ όμορφα τα κομμάτια τους και οι καθηγητές που έπαιξαν ιδιαίτερα μουσικά κομμάτια, μας έδωσαν την ευκαιρία ν’ ακούσουμε σε ζωντανή εκτέλεσή και να εκτιμήσουμε τις δυνατότητες και την υπεροχή των κλασσικών μουσικών οργάνων.

Όμως, είναι δυσάρεστο τόσο αξιόλογες εκδηλώσεις να μην βρίσκουν ανταπόκριση στο ευρύ μουσικόφιλο κοινό της πόλης αλλά να περιορίζονται στους γονείς και συγγενείς των μαθητών που συμμετέχουν.

Επίσης, με αφορμή αυτή την εκδήλωση, ξαναθυμήθηκα πόσο ανάγκη υπάρχει για τη δημιουργία χώρων κατάλληλων για τη φιλοξενία τέτοιων εκδηλώσεων ενώ επιβάλλεται και η συμμετοχή όλων μας σε ότι συμβαίνει δίπλα μας … στην Πόλη μας.

Γόγολου Χριστίνα

Αρχιτέκτων Μηχανικός