Μονάδα Γηριατρικής στο Νοσοκομείο Φιλιατών

NOSOKOMEIO_1

NOSOKOMEIO_1Δύο νέες Μονάδες δημιουργούνται στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.), όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Θεσπρωτίας  κ. Αντώνης  Μπέζας.

Συγκεκριμένα δημιουργούνται:

·         Μονάδα Γηριατρικής/Αλτσχάϊμερ, η οποία εντάσσεται στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου και θα προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης καθώς και θεραπείας σε ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάϊμερ και άλλων ανοιών. Επίσης θα παράσχει στήριξη και βοήθεια στους ίδιους τους ασθενείς καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους.

·         Μονάδα Παρηγορητικής Φροντίδας/Πόνου, η οποία εντάσσεται στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου και θα προσφέρει στήριξη σε ασθενείς με νεοπλασματικά και άλλα χρόνια σοβαρά νοσήματα, καθώς και καθοδήγηση στη συνέχιση της θεραπείας τους σε εξειδικευμένα νοσοκομεία.

Για την άμεση λειτουργία των μονάδων προωθείται ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας η τροποποίηση του οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου. 

Σημειώνεται ότι οι Μονάδες αυτές είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς είναι οι πρώτες που δημιουργούνται στη Περιφέρεια Ηπείρου, αναβαθμίζουν τις υγειονομικές υποδομές του Νομού Θεσπρωτίας και θα εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Ελλάδας.