Μυστήριο με νταλίκα που κατασχέθηκε στο Μπρίντιζι

italia ntalika

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση εντοπισμού ενός ελληνικού φορτηγού στην γειτονική Ιταλία το οποίο είχε αναχωρήσει από τη χώρα μας και μετέφερε στρατιωτικό υλικό.

Το θέμα θεωρείται εξόχως σοβαρό αλλά παρότι έχει μεσολαβήσει μία βδομάδα δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τις επίσημες ελληνικές αρχές.

Το φορτηγό με τις ελληνικές πινακίδες εντοπίστηκε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στο λιμάνι του Μπρίντιζι να μεταφέρει τέσσερα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα (drones) που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς σε πολλές χώρες του κόσμου.

Το στρατιωτικό υλικό μεταφερόταν μαζί με άλλο φορτίο καφέ. Όπως παρατήρησαν άνδρες της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας αλλά και τελωνειακοί, τα δύο εμπορεύματα ήταν φορτωμένα μαζί, ενώ το στρατιωτικό υλικό δεν ήταν συσκευασμένο με τις ειδικές προδιαγραφές που απαιτούνται.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων μεταφοράς προέκυψε ότι δεν είχαν τηρηθεί και οι απαραίτητεςδιαδικασίες μεταφοράς και κυκλοφορίας των εμπορευμάτων.

Όσον αφορά στα drones που μεταφέρονταν, πρόκειται για αεροπλάνα που κατευθύνονται από μεγάλη απόσταση και, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που χρησιμοποιούνται σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Ο οδηγός συνελήφθη ενώ το στρατιωτικό υλικό κατασχέθηκε από την ιταλική Οικονομική Αστυνομία και βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης της γειτονικής χώρας.