Μ. Κάτσης Προεκλογική κοροϊδία Γιόγιακα στους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας

Έπρεπε να φτάσουμε στον Μάρτιο του 2023 και λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, ώστε να εγκριθεί η ενίσχυση de minims για τους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας, η οποία αφορά την καλλιεργητική περίοδο του 2020!

Η κυβέρνηση αποφάσισε την τελευταία στιγμή να δώσει 70€ ανά στρέμμα στους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας, που η ίδια είχε αποκλείσει με δικό της αποκλειστικό λάθος. Παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε λύση στο πρόβλημα με ερώτηση στη Βουλή, και με δημόσιες παρεμβάσεις μας φωνάζαμε για τα ζητήματα επιβίωσης του αγροτικού κόσμου, και παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο του αρμόδιου Υπουργού όσο και του κύριου Γιόγιακα για γενναία στήριξη των παραγωγών, η κυβέρνηση προχώρησε τώρα στην έγκριση της συγκεκριμένης ενίσχυσης, αποκλειστικά και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Τα τελευταία 4 χρόνια οι αγρότες της Θεσπρωτίας έχουν εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση, και πασχίζουν αβοήθητοι να τα βγάλουν πέρα, τόσο με τις οικονομικές συνέπειες που υπέστησαν κατά την περίοδο της έξαρση τις πανδημίας, όσο και με την εκτόξευση του κόστους παραγωγής που τους έχει γονατίσει κυριολεκτικά.

Δυστυχώς αυτά που αποφάσισε να δώσει το Υπουργείο είναι πολύ λίγα και πολύ αργά, για να στηρίξουν ουσιαστικά τους παραγωγούς. Είναι όμως πολύ λίγα και πολύ αργά για να βελτιώσουν και την εικόνα της κυβέρνησης. Έχουν περάσει ευτυχώς ανεπιστρεπτί οι εποχές όπου οι ψήφοι εξαγοράζονταν με τέτοιου τύπου παλαιοκομματικές πρακτικές. Όλοι καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για μια προεκλογική κοροϊδία. Μόνο η κυβέρνηση και τα στελέχη της δεν το αντιλαμβάνονται, αλλά θα το καταλάβουν μια και καλή το βράδυ των εκλογών.