Μ. Κάτσης: O ΟΛΗΓ να ανακαλέσει την απόφαση για μεταφορά αδρανών υλικών από το Λιμάνι

limani-igoumenitsa

Την ανάκληση της απόφασης του ΟΛΗΓ για φόρτωση αδρανών υλικών εντός του λιμανιού ζητά ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης.

Η απόφαση αυτή εξάλλου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην πόλη της Ηγουμενίτσας καθώς πρόκειται για μία δραστηριότητα που επιβαρύνει την περιοχή. Σημειώνεται ότι μέχρι πριν λίγο καιρό η φόρτωση αδρανών με προορισμό τους Παξούς και την Κέρκυρα γινόταν από την Πλαταριά.

Το σημείο όμως έκλεισε καθώς θεωρήθηκε ότι δεν είναι αδειοδοτημένο, καθώς δεν υπήρξε μέριμνα επί σειρά ετών ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα.

Ο βουλευτής Μάριος Κάτσης, στη δήλωσή του τονίζει ότι η απόφαση για φόρτωση από το λιμάνι έρχεται σε αντίθεση με τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας από την αύξηση της κίνησης που θα προκληθεί, με τους κατοίκους του Λαδοχωρίου που ήδη επιβαρύνονται από τα καυσαέρια των πλοίων και δεν μπορούν να επιβαρυνθούν με επιπλέον σκόνη και θόρυβο  ενώ κάθετα αντίθετη είναι και η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων και Επιχειρήσεων Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού Ηπείρου σε επιστολή της.

«Είναι να αναρωτιέται κανείς τι συμφέροντα εξυπηρετεί η διοίκηση του ΟΛΗΓ για να επιμένει σε μια απόφαση που όχι μόνο βάζει την τοπική κοινωνία αλλά διχάζει και το ίδιο του το Διοικητικό Συμβούλιο. Ας ασχοληθούν με τις διαδικασίες απόδοσης της χερσαίας ζώνης, τώρα που τα μνημόνια συνεργασίας με το Δήμο Ηγουμενίτσας πήγαν περίπατο – όπως αναμέναμε – και ας αφήσουν τις διχαστικές αποφάσεις», υπογραμμίζει ο κ. Κάτσης.

Καταλήγει αναφέροντας «πως αναλογιστούμε όλοι πως το καλό της υπόθεσης είναι πως ακόμα και η διορισμένη διοίκηση ενός επιτελικού κράτους που συμπεριφέρεται ετσιθελικά, υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσει υπό την πίεση του πολιτικού κόστους. Όταν ξεπουλήσουν το λιμάνι όμως, ο ιδιώτης δεν θα ρωτά κανέναν για οποιαδήποτε απόφαση…».