Νέα βόμβα για τα Ασφαλτικά… Άδεια χρήσης γης από τον Δήμο Ηγουμενίτσας!

Νέα βόμβα για τα Ασφαλτικά που αδειοδοτήθηκαν στην Σαγιάδα. Αυτή την φορά δεν έρχεται από την Αθήνα αλλά από την αποκάλυψη που κάνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ηγουμενίτσας Γιάννης Γόγολος.

Ο  Γιάννης Γόγολος αποκαλύπτει ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας με έγγραφο στις 18 Μάιου 2022 δίνει την άδεια χρήσης γης ενώ το Προεδρικό Διάταγμα με ΦΕΚ στις 11 του ίδιου μήνα όριζε την περιοχή της Λωρίδας Σαγιάδας ως αποκλειστική Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών.

Όπως προκύπτει από τα δικαιολογητικά της αδειοδότησης όντως  η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας στις 18 Μαΐου εξέδωσε έγγραφο σχετικό με τις χρήσεις γης της περιοχής συνοδευόμενο από το θεωρημένο από την ίδια υπηρεσία τοπογραφικό διάγραμμα.

Και θα μπορούσε αυτό να αποτελεί μία τυπική διαδικασία αλλά παύει να είναι τέτοια από τη στιγμή που αγνοεί το Προεδρικό Διάταγμα για τον χαρακτηρισμό της περιοχής των ΠΟΑΥ.

«Τυφλοί τα τα’ ώτα, τον τε νου, τα τ’ομματ ει» και η ζωή συνεχίζεται κανονικά σε αυτή την ακριτική γωνιά της Ελλάδας», σχολιάζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Γόγολος.

Απομένει βέβαια να απαντήσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας με ποιο σκεπτικό προχώρησε σε μία τέτοια απόφαση. Και βέβαια το επιχείρημα ότι «αποφασίζουν οι υπηρεσίες και όχι οι πολιτικοί» δεν μπορεί να αντέχει στην κοινή λογική.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιάννη Γόγολου:

Ο Φαρισαϊσμός τα “ασφαλτικά” και οι εγκαταστάσεις των ιχθυοκαλλιεργειών ! 

Ο αρμόδιος Υπουργός ισχυρίζεται ότι οι υπηρεσίες είναι υπεύθυνες για την έκδοση της άδειας εγκατάστασης και η πολιτική ηγεσία …δεν γνώριζε τίποτε.

Ο δικός τους βουλευτής, μας ενημερώνει ότι ανανεώθηκαν οι άδειες επί ΣΥΡΙΖΑ και ότι εκεί βρίσκεται το σημείο τριβής και συζήτησης και όχι αν είναι σωστή η χωροθέτηση.

Ο άλλος βουλευτής, θεωρεί ότι οι ανανεώσεις των αδειών είναι τυπική υπόθεση και διέλαθε της προσοχής του η τελική αδειοδότηση των ασφαλτικών 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, με σχετικό έγγραφο  στις 18 Μαΐου 2022 δίνει την  Άδεια χρήσης γης ενώ το ΠΔ με ΦΕΚ 326/Δ/11.05.2022 όριζε την περιοχή της ΣΑΓΙΑΔΑΣ ως αποκλειστική Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών, αλλά ούτε αυτός γνώριζε περί τίνος πρόκειται και δεν ενημέρωσε τον “Ύψιστο” (τίποτε δεν γίνεται στη Θεσπρωτία ερήμην του Ύψιστου) για τον χώρο εγκατάστασης των “ασφαλτικών”

“Τυφλοί τα τ´ ώτα, τον τε νουν, τα τ´ ομματ εί ” και η ζωή συνεχίζεται κανονικά σε αυτή την ακριτική γωνιά της Ελλάδος.

Με εκτίμηση

Γόγολος Κων. Ιωάννης