Ναύτης βγήκε στη στεριά για περιπολία… (γιατί έτσι λέει ο Νόμος)…

Ναύτης βγήκε στη στεριά για περιπολία… (γιατί έτσι λέει ο Νόμος)…

Τουλάχιστον, αυτό υποστήριξε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας κ. Στ. Ράπτης, ο οποίος άμεσα αντέδρασε στα σχόλια της ηλεκτρονικής μας έκδοσης για την τροχονομική αστυνόμευση που – πλέον – ασκείται στην παραλιακή οδό της Ηγουμενίτσας από το Λιμεναρχείο.

Μας κάλεσε λοιπόν στο γραφείο του για να… βάλει τα πράγματα στη θέση τους:

Στη συζήτηση αυτή ο κ. Λιμενάρχης μας ενημέρωσε ότι ο ίδιος, με την απόφαση αυτή, αποκατέστησε τη νομιμότητα, αφού σε όποιον κι αν ανήκει η χερσαία ζώνη, η τροχονομική της αστυνόμευση, σύμφωνα με το νόμο είναι αρμοδιότητα του Λιμεναρχείου.

Μάλιστα, μας επέδειξε και την σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.

Τόνισε δε, πως δεν ήταν στις… προθέσεις του να παρέμβει στη διένεξη μεταξύ Δήμου Ηγουμενίτσας και ΟΛΗΓ ΑΕ για τη διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης! Απλά ήταν ατυχής η χρονική συγκυρία!

Μάλιστα μας επεσήμανε, πως δεν ήταν στις προθέσεις του ούτε να στερήσει τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηγουμενίτσας, από τα – πενιχρά όπως τα χαρακτήρισε – έσοδα από τις παραβάσεις στάθμευσης που βεβαιώνονται στην παραλιακή οδό. Απλά οι υπηρεσίες του Υπουργείου γνωμοδότησαν ότι τα έσοδα πρέπει να εισπράττονται υπέρ της ΟΛΗΓ ΑΕ (σ.σ. και του ήδη παχυλού αποθεματικού της).

Τέλος, μας επεσήμανε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να επέμβει, απλά υποκινήθηκε από οχλήσεις που του έγιναν από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και σε σχέση με τα τραπεζοκαθίσματα στα Πλατάνια και στην πορεία ανακάλυψε… ότι πρόκειται περί χερσαίας ζώνης του λιμένος!.

Εμείς, δεν έχουμε καμία πρόθεση να αμφισβητήσουμε τις αγαθές προθέσεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. (Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο δρόμος για την κόλαση είναι σπαρμένος με καλές προθέσεις…)

Βέβαια, η χρονική σύμπτωση δεν… ευνοεί!

Όμως, γεννιούνται μια σειρά άλλων ερωτηματικών:

Εφτά χρόνια, από το 2004 έως και λίγες μέρες πριν, όλοι οι προκάτοχοι τόσο του κ. Λιμενάρχη, όσο και του Αστυνομικού Διευθυντή και του διοικητή της Τροχαίας, διασάλευαν τη νομιμότητα (και άρα παρέβαιναν το καθήκον τους)… η οποία απεκαταστάθη τώρα;

Οι κλήσεις που αυτή την 7ετία κόπηκαν και πληρώθηκαν υπέρ του Δήμου από τους πολίτες ήταν σύννομες; Μήπως ο Δήμος πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα στους παραβάτες ή στην ΟΛΗΓ ΑΕ (για να αυξήσει κι άλλο το ήδη παχυλό αποθεματικό της);

Τώρα που το Λιμεναρχείο (και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου) αποφάσισαν ότι όλη η παραλία της Ηγουμενίτσας είναι χερσαία ζώνη… μήπως οι καταστηματάρχες, που νοίκιασαν από το Δήμο, χώρο για τραπεζοκαθίσματα στα Πλατάνια… πρέπει να πάνε να πάρουν άδεια και να αποδώσουν τα ενοίκια στην ΟΛΗΓ ΑΕ; (για να αυξήσει κι άλλο το ήδη παχυλό αποθεματικό της);

Φανταζόμαστε βέβαια, ότι όλα αυτά θα έχουν λυθεί… πριν οι Κινέζοι, Σαουδάραβες Πρίγκιπες και λοιποί «επενδυτές» έρθουν να αγοράσουν το λιμάνι μας… μαζί με την όποια χερσαία ζώνη του!