Να προσέχουν οι ανάπηροι που βάζουν το σήμα, απαντά ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Σχετικά με δημοσίευμα της ιστοσελίδας 892.fm.blogspot.com, (το οποίο και αναδημοσιεύτηκε σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα) σύμφωνα με το οποίο η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου της Ηγουμενίτσας έδωσε κλήση σε ανάπηρο αν και είχε σταθμεύσει προβλεπόμενα, σε θέση αναπήρου, σας ενημερώνουμε:

«Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 241/2005,  το Δελτίο Στάθμευσης για ΑΜΕΑ διαθέτει μία πρόσθια και μια οπίσθια όψη, κάθε μία χωρισμένη καθέτως σε δύο μέρη:

  1. To αριστερό μέρος της πρόσθιας όψης περιλαμβάνει:

 Α) Το σύμβολο της αναπηρικής πολυθρόνας (λευκό) σε φόντο σκούρο μπλε.

 Β) Την ημερομηνία λήξης του Δελτίου Στάθμευσης

 Γ)  Τον αριθμό μητρώου του Δελτίου Στάθμευσης

 Δ)  Το όνομα και τη σφραγίδα της Υπηρεσίας που χορηγεί το Δελτίο Στάθμευσης.

Στην οπίσθια όψη αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του κατόχου, η υπογραφή του και η φωτογραφία του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το σήμα ήταν χρώμα κόκκινου, χωρίς καμία ένδειξη από τις παραπάνω προβλεπόμενες. Επρόκειτο για σήμα το οποίο κυκλοφορεί στο εμπόριο ελεύθερα και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε. Σημειώνεται εδώ, ότι στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί τέτοιου είδους συμβάν.

Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου μας, ορθά πράττοντας, (προκειμένου να διαφυλάξει το δικαίωμα κάθε ατόμου με αναπηρία να διευκολύνεται στη στάθμευση του αυτοκινήτου του,)  βεβαίωσε την παράβαση, (η απουσία του οδηγού δεν επέτρεψε την «ιδίοις όμμασι» διαπίστωση των οργάνων της Δημ. Αστυνομίας) χωρίς αυτό να οφείλεται, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σε άγνοια, κεκτημένη ταχύτητα, απροσεξία…

Επιεικώς, το δημοσίευμα στερείται αντικειμενικότητας και οφείλεται σε κεκτημένη ταχύτητα του συντάκτη της ιστοσελίδας, ο οποίος και οφείλει να επανορθώσει και να ζητήσει συγνώμη,  αφού το λάθος ανήκει σε εκείνον και όχι τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ηγ/τσας.

Και με την ευκαιρία να επισημάνουμε την ανάγκη, τα Άτομα με Αναπηρίες να φροντίζουν να τοποθετούν ορθά και μάλιστα το προβλεπόμενο Δελτίο Στάθμευσης, σε εμφανή θέση, για να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες περιπτώσεις.

Σημείωση ΒδΈλλας: Η απάντηση του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε σχέση με τους… τύπους, δεν αλλάζει την ουσία: Και η ουσία είναι ότι η Δημοτική Αστυνομία έκοψε κλήση σε ανάπηρο συμπολίτη, επειδή πάρκαρε σε θέση αναπήρων!

Αναδημοσιεύσαμε το συγκεκριμένο θέμα, ως θέμα ουσίας και όχι τύπων! Και ναι, δεν είμασταν αντικειμενικοί: Την ώρα που ο Δημοτικός Αστυνομικός έκοβε την κλήση, ο συγκεκριμένος παραπληγικός συμπολίτης έπινε καφέ μαζί μας στον πεζόδρομο της πόλης! Μπορεί κάποιος να πιστεύει ότι οι ανάπηροι δεν πρέπει να έχουν κοινωνική ζωή… Έτσι όμως, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε “ιδίοις όμμασι” α) ότι είναι ανάπηρος, β) ότι το αυτοκίνητο έφερε κλήση, κόκκινο σήμα και μπλε δελτίο (όντως μισοκρυμμένο πίσω από ένα κουτί χαρτομάντηλα). Λίγη περισσότερη προσοχή και λίγο λιγότερος υπερβάλλοντας ζήλος δεν βλάπτει!

Τέλος, να ευχαριστήσουμε δημόσια το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Γιώργο Τζιοβάρα, που ανέλαβε να τακτοποιήσει την κλήση, χωρίς να χρειαστεί να μεταφέρουμε τον ανάπηρο συμπολίτη μας στο Δημαρχείο για να διαπιστώσουν “ιδίοις όμμασι” οι Δημοτικοί Αστυνομικοί ότι είναι ανάπηρος!

Άλλωστε, αυτό είναι, δυστυχώς, ένα γεγονός που δεν αλλάζει…

Για λόγους δεοντολογίας αναδημοσιεύουμε και την ανταπάντηση του Ράδιο Ηγουμενίτσα και ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να ασχοληθούμε ξανά με το θέμα:

Δήμαρχε Ηγουμενίτσας απαίτησες την συγνώμη μας για την Δημοτική Αστυνομία και την έχεις!!!

Έχετε δίκιο κ. Δήμαρχε!

Ζητάμε συγγνώμη!

Δεν είναι ανίκανη η Δημοτική Αστυνομία όπως γράψαμε!

Είναι ρατσιστές και ανεγκέφαλοι!

Μόνο έτσι εξηγείται ότι ήθελαν να δουν «ιδίοις όμμασι» τον τετραπληγικό ανάπηρο στον οποίο ανήκει το αυτοκίνητο και δεν τους αρκούσε η διαβεβαίωση της Φιλιππινέζας συζύγου του.

Η Ηγουμενίτσα είναι μικρή πόλη και γνωριζόμαστε όλοι καλά. Είναι τουλάχιστον ποταπό να μας λέτε ότι οι Δημοτικοί αστυνομικοί δεν γνώριζαν το αυτοκίνητο του συμπολίτη…

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και στο παρελθόν έχει επιδείξει τις διαθέσεις του απέναντι στο συγκεκριμένο ανάπηρο…

Προφανώς… δεν είναι ψηφοφόρος;

Και όσο για την κλήση… να βάλετε το αστυνομικό όργανο που την έκοψε να τη φάει και να μας στείλετε και τη σχετική φωτογραφία να τη δημοσιεύσουμε!

Α! Και ξαναπεριμένω τα αντίποινα!! !Για τους τύπους δες και την πλάγια φωτό από το αμάξι του “φίλου” σου Βαγγέλη.
Εγώ την συγνώμη μου την είπα.
Περιμένω, όχι από εσάς, αλλά από τον φίλο Δημοτικό Αστυνόμο να αναγνωρίσει το λάθος του.
Για να σταματήσουμε εδώ!