Ν. Δένδιας: Στο τέλος καλοκαιριού το Κέντρο Μεταναστών στην Κακαβιά – Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ (+video)

DENDIAS HGOYMENITSA

Και σκληρές δηλώσεις του Νίκου Δένδια κατά ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ

Στο τέλος καλοκαιριού οριοθέτησε χρονικά τη λειτουργία του Κέντρου Κράτησης στην Κακαβιά, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας με δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα.

Ο Υπουργός το χαρακτήρισε «προαναχωρησιακό», θα φιλοξενεί δηλαδή λαθρομετανάστες για περιορισμένο χρονικό διάστημα από τη σύλληψή τους και μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον επαναπατρισμό τους.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την άμεση λειτουργία όμως τα περιθώρια δεν επιτρέπουν να γίνουν εφικτή πριν το τέλος καλοκαιριού. Το κέντρο θα φιλοξενεί περίπου 250 άτομα και θα δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ήπειρος. Μάλιστα ο κ. Δένδιας έκανε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή και δύο με τρεις επιχειρήσεις- σκούπα (τύπου Ξένιος Δίας) ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης. «Είναι πολύ σημαντικό ότι για το Κέντρο Μεταναστών στην Κακαβιά δεν υπάρχει κοινωνική αντίδραση. Έτσι θα λειτουργήσει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και να ανακουφίσει τον κοινωνικό ιστό»  σημείωσε ο Υπουργός. 

Ο κ. Δένδιας ρωτήθηκε για την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα κρατητήρια των αστυνομικών διευθύνσεων της Ηπείρου, δήλωσε γνώστης αυτών αλλά όπως είπε δεν μπορούν να λυθούν από τη μια στιγμή στην άλλη. «Προσπαθούμε σε λίγους μήνες να λύσουμε τα προβλήματα πολλών ετών. Δεν είμαι μάγος…» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα στελέχη της ελληνικής αστυνομίας για την πολύ σημαντική δουλειά που κάνουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Ο Υπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική δουλειά που έγινε στον Έβρο για τη φύλαξη των συνόρων με την καθοριστική συνδρομή των συνοριακών που μετακινήθηκαν από την Ήπειρο…

Θέλουν την Ελλάδα πάρκο για την Καρέτα…

Παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια έγινε στην Ηγουμενίτσα η εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας. Παρά την δεκαπενθήμερη, σκληρή αντιπαράθεση της τοπικής ΝΟΔΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απαιτούσε να μην γίνει η επίσκεψη και προειδοποιούσε με αντιδράσεις, δεν υπήρξε τελικά η παραμικρή κινητοποίηση. Μόνο στο κέντρο της πόλης είχε τοποθετηθεί δύο πανό με συνθήματα εναντίον της υπουργικής επίσκεψης.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Προέδρου της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Άλκη Λάμπρου ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας ενώ τόνισε ότι προυπόθεση για την επιτυχία είναι η ενότητα όλων. Απευθυνόμενος στον Υπουργό ο κ. Λάμπρου ζήτησε να ενισχυθεί η φύλαξη της μεθορίου και το αίσθημα ασφάλειας στις ακριτικές περιοχές όπως και να μην μειωθούν οι οργανικές θέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας επικέντρωσε κυρίως στην οικονομική κατάσταση της χώρας εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την έκβαση «της προσπάθειας ανασυγκρότησης κι αφύπνισης της χώρας». Μάλιστα, όπως σημείωσε, για πρώτη φορά υπάρχουν ενδείξεις ότι θα βγούμε από την κρίση.

Ο κ. Μπέζας επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας μάλιστα πολιτικά ανεγκέφαλους όσους απαίτησαν να μην πραγματοποιθεί η επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στην Ηγουμενίτσα. «Το μήνυμα είναι ότι δεν μπορούμε να ανεχόμαστε την παρανομία και την ασυδοσία. Αυτό δεν βοηθά την δημοκρατία» τόνισε ο κ. Μπέζας.

Ο Υπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε τόσο στη γενική πολιτική κατάσταση όσο και στο αντικείμενο του υπουργείου του. Βέβαια συνεχή ήταν τα πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα που επικρατούσε για την Ελλάδα αλλά και να διασφαλίσει πολύ σημαντικούς πόρους για τα επόμενα χρόνια. Διέβλεψε ότι θα έχουμε την καλύτερη τουριστική περίοδο με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα και χαρακτήρισε ως το σημαντικότερο πρόβλημα αυτό της ανεργίας. Καυτηρίασε με ένταση στην στάση που κρατούν οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσουν όσα δεν έγιναν χρόνια. Πότε όμως συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία μεταρρύθμιση ή σε μία επένδυση;…. Πως θα ζήσουμε; Πάρκο για την Καρέτα- Καρέτα θα γίνει η Ελλάδα;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι πρώτη μέριμνα του Υπουργείου του είναι η τήρηση της νομιμότητας. «Υπήρχε η εντύπωση ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Πλήρης ατιμωρησία. Αυτό που κάνουμε είναι να επιβάλλουμε τη νομιμότητα. Προς όλους», ανέφερε και βέβαια τόνισε ότι οι επιχειρήσεις για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών αλλά και τα μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων θα ενταθούν.

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση εδώ: