Ξαναβρήκε τη φωνή της η ΕΡΑ Ιωαννίνων

Μετά από 15 μέρες σιγής η ΕΡΑ Ιωαννίνων ξαναβρήκε τη φωνή της και πάλι από το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου. Ο αγώνας και το πείσμα των εργαζομένων και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας και το απολύτως δίκαιο αίτημα των φορέων, για άμεση επαναλειτουργία του ιστορικού σταθμού, βρήκε ανταπόκριση. Το ανέβασμα του πομπού καταδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι κοινωνικοί αγώνες για ελεύθερη έκφραση δεν πήγαν χαμένοι.

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη οι απολυμένοι – εργαζόμενοι  ευχαριστούμε πολίτες και φορείς που εξ αρχής τάχθηκαν στο πλευρό της ΕΡΑ Ιωαννίνων και τώρα αισθανόμαστε δικαιωμένοι και ακόμη πιο δυνατοί. Η φωνή της ΕΡΑ Ιωαννίνων ήταν και είναι η φωνή της κοινωνίας όλης της Ηπείρου, η φωνή των ακριτών των επιμεθόριων περιοχών και του αγροτικού κόσμου, των κινήσεων που πρωταγωνιστούν οι πολίτες και των πολιτιστικών συλλόγων και των τοπικών κοινωνιών που προσπαθούν να διαφυλάξουν την πολιτιστική κληρονομιά και τη μουσική παράδοση.

Το στούντιο της ΕΡΑ Ιωαννίνων θα μετατραπεί και πάλι αύριο (Πέμπτη) και σε τηλεοπτικό στούντιο, καθώς στα Γιάννενα θα βρίσκεται η «Πρωινή Ενημέρωση» προκειμένου να εκπέμψει το γνωστό τηλεοπτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα και τον κόσμο μέσω του διαδικτύου (ertopen.com). Το σημαντικό είναι ότι αυτή τη φορά το δίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται και τη συχνότητα 88,2 του ιστορικού σταθμού. Η εκπομπή θα μεταδοθεί 9-11 το πρωί.

Τέλος, αύριο Πέμπτη, οι απολυμένοι – εργαζόμενοι της τοπικής ΕΡΑ θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, αμέσως μετά την εκπομπή, καλώντας φορείς και αλληλέγγυους πολίτες να παραστούν στη λιτή εκδήλωση. Βασική ευχή και κεντρικό σύνθημα των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας είναι «να ξανανοίξει η ΕΡΤ».