Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας

Δημοπρατήσεις έργων στην Π.Ε. Άρτας

 Τη δημοπράτηση τεσσάρων έργων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πρόκειται για τα εξής:

  1. Αποκατάσταση αναχώματος ποταμού Λούρου στη θέση «ΘΟΛΗ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ.
  2. Κατολισθητικά φαινόμενα στο Δ. Δ. Ελάτης του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ.
  3. Εκβάθυνση αυλέμονα Αίβαρου και τάφρου Αίβαρου Αγ. Ονουφρίου ιχθ. Λογαρού, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
  4.  Εργασίες συντήρησης πεδινού επαρχιακού δικτύου», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Σε εξέλιξη οι εργασίες πυροπροστασίας στα Ελληνοαλβανικά σύνορα

Σε εξέλιξη βρίσκονται για 3η ημέρα σήμερα οι εργασίες δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, με σκοπό να  αποτραπούν κίνδυνοι από «εισαγόμενες» πυρκαγιές για τις τοπικές κοινότητες Καστανής, Κτισμάτων, Χαραυγής του Δήμου Πωγωνίου, ώστε  να μην επαναληφθούν  δυσάρεστες, όπως κατά το παρελθόν,  καταστάσεις στην περιοχή. Οι εργασίες γίνονται με επίβλεψη και χρηματοδότηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, ύστερα από συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και σε συνεργασία με την 8η Μεραρχία και το Δασαρχείο Ιωαννίνων.

Εν τω μεταξύ στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε δαπάνη ύψους 19.240 πλέον Φ.Π.Α. για τη μεταφορά 5.940 τόνων αδρανών υλικών που έγινε στη χωματερή της Δουρούτης κατά το πρώτο διήμερο της πυρκαγιάς που είχε προκληθεί στην περιοχή.

Διακοπή των πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών

 

Μετά από έγγραφο αίτημα του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετιστών Ηπείρου και Επτανήσων, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπέγραψε απόφαση με την οποία διακόπτονται οι πρακτικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων, στη Διεύθυνση Μεταφορών – Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων, από 2 μέχρι 15 Αυγούστου 2011.