Οι δράσεις του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα

Μια σημαντική επιτυχία για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, το οποίο διεκδίκησε και κατάφερε να λάβει υποτροφία από την Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Γερμανία. Πρόκειται για το πρώτο –πανελλαδικά- Τμήμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που τιμάται με τη συγκεκριμένη υποτροφία.
Ως υπότροφοι επελέγησαν 15 φοιτητές έπειτα από αυστηρή επιλογή βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων. Η δράση ξεκίνησε στις 9 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε, με την επιστροφή στην Ηγουμενίτσα, στις 22 Δεκεμβρίου 2015. Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρακολούθηση μαθημάτων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γερμανίας, και πιο συγκεκριμένα το Ινστιτούτο Γερμανικής Γλώσσας στο Μάνχαϊμ, το τμήμα Διαπολιτισμικής Οικονομικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Friedrich-Schiller στην Ιένα και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.

Πρωταρχικός στόχος ήταν οι φοιτητές να μπορέσουν να επισκεφθούν την χώρα της οποίας τη γλώσσα διδάσκονται, έχοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να τη χρησιμοποιήσουν στην πράξη και στην καθημερινότητα, να γνωρίσουν από κοντά το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα, προωθώντας παράλληλα την εξωστρέφεια του Τμήματος.

Για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της επίσκεψης αλλά και γενικότερα για το θεσμό των εκπαιδευτικών ανταλλαγών πραγματοποιείται την προσεχή Παρασκευή 22/01/2016 και ώρα 10:00 π.μ. ημερίδα στο Παράρτημα της Ηγουμενίτσας με θέμα: «Ο Θεσμός των Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών ως παράγοντας βελτίωσης της εξωστρέφειας των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων»

Ταυτόχρονα στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος Κοινοτική Διερμηνεία στην Ελλάδα (CiGreece) το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, η επιστημονική ομάδα θα μεταβεί σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στο τέλος Ιανουαρίου 2016.
Με την αφορμή αυτή το Τμήμα αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει κατά προτίμηση ξηρά τροφή (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα κτλ.) γάλα σε κονσέρβα ή σκόνη, είδη υγιεινής (σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κτλ.) και φάρμακα για τη στήριξη και αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι και την 22α Ιανουαρίου 2016.

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου ως το μοναδικό που προσφέρει την κατεύθυνση των Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στην Οικονομία, στοχεύει στην εξωστρέφεια, δημιουργώντας συνεργασίες με ξένα Τριτοβάθμια Ιδρύματα έχοντας τη διαπολιτισμικότητα και την πολυγλωσσία σε πρώτο πλάνο.

Για τις δράσεις του τμήματος μίλησε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων η καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας του τμήματος, Άννα Χήτα:

Η Άννα Χήτα, στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, για τις δράσεις του τμήματος της Ηγουμενίτσας του ΤΕΙ Ηπείρου by Χωρισ Τιτλο on Mixcloud