Οι εργαζόμενοι στη Δωδώνη παίρνουν το μισθό τους….

DODONI7Το γεγονός ότι η ΔΩΔΩΝΗ είναι ένθερμος οπαδός του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ τους παραγωγούς είναι γνωστό. Το γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες στα βουνά της Ηπείρου. Πληρώνει όμως τους εργαζομένους στην εταιρεία. Αυτό αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκρινίσει η Διοίκηση του σωματείου εργαζομένων – χωρίς να έχει προκληθεί.

Με μια – όπως φαίνεται κατά παραγγελία – ανακοίνωση, η διοίκηση του Σωματείου εργαζομένων, διευκρινίζει ότι οι 400 εργαζόμενοι –μόνιμοι κι εποχιακοί- πληρώνονται στην ώρα τους και δεν υπάρχουν καθυστερήσεις. Συνεχίζοντας, η διοίκηση των εργαζομένων υποκαθιστά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των ασφαλιστικών ταμείων και δηλώνει ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις ούτε στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

Δεν γνωρίζουμε – αν και υποψιαζόμαστε – γιατί η Διοίκηση του Σωματείου εργαζομένων αισθάνθηκε την ανάγκη να προβεί σε μια τέτοια ανακοίνωση λίγες ώρες πριν το συλλαλητήριο που έχουν εξαγγείλει για την Παρασκευή, οι απλήρωτοι παραγωγοί.

Γεγονός είναι ότι στη δική μας αντίληψη δεν έχει υποπέσει κανένα δημοσίευμα – ούτε και δημοσιεύσαμε ποτέ – που να αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι. Μάλλον λοιπόν, η διοίκηση του σωματείου τους θέλησε να προασπίσει τα συμφέροντα της εταιρείας.

Προξενεί όμως εντύπωση το γεγονός πως η Διοίκηση των εργαζομένων που γνωρίζει τι και πως πληρώνει η εταιρεία, αγνοεί σκόπιμα να ψελλίσει έστω και μια λέξη συμπαράστασης στους 6500 απλήρωτους παραγωγούς. Προφανώς, θέλησαν να υπερασπιστούν τις δουλειές τους – και καλά κάνουν!

Ξεχνούν όμως ότι χωρίς τις πρώτες ύλες των 6500 αυτών απλήρωτων παραγωγών δεν υπάρχει προϊόν για να επεξεργαστούν οι ίδιοι, ούτε “ηγετική θέση της μεγάλης Ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας στην αγορά”… τελικά δεν υπάρχει εταιρεία!

Γιατί, είτε μας αρέσει είτε όχι η μεγάλη “Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία” είναι ακριβώς αυτό: Ηπειρωτική. Δημιουργημένη, κουναρημένη, από Ηπειρώτες τα τελευταία 50 χρόνια. Περήφανους παραγωγούς και όχι προσκυνημένους ζητιάνους.