Οι… ξεχασιάρηδες Δήμαρχοι!

Τριάντα δύο δήμαρχοι φέρεται πως παραπέμπονται από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών επειδή δεν υπέβαλαν η υπέβαλαν εκπρόθεσμα δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) για το έτος 2014 όπως όφειλαν εκ του νόμου .

Στον κατάλογο των ονομάτων που δημοσιεύει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «DOCUMENTO», καταγράφονται τα 32 ονόματα των δημάρχων που δεν τήρησαν το γράμμα του νόμου και τώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα 17 από τους συγκεκριμένους δημάρχους φέρεται πως δεν υπέβαλαν πότε δήλωση πόθεν έσχες, ενώ 15 υπέβαλλαν εκπρόθεσμα.

Από την Ήπειρο, δεν υπέβαλε δήλωση πόθεν έσχες ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου, ενώ κατέθεσαν εκπρόθεσμα δήλωση οι Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς και Πάργας Αντώνης Νάστας.

Πάντως, τόσο η Δήμαρχος Σουλίου κα.  Μπραϊμη όσο και ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Παππάς με τους οποίους επικοινώνησε η «ΒδΈλλα» σημειώνουν ότι κάθε χρόνο όχι μόνο υπέβαλλαν τη δήλωση «πόθεν έσχες» αλλά το δημοσιοποιούσαν κι όλας και ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν κληθεί από κανέναν εισαγγελέα για το φερόμενο ως «εκπρόθεσμο» της υποβολής της δήλωσης τους.