Οι παλινωδίες της Δωδώνης έκλεισαν το τυροκομείο Φιλιατών – Σε αναζήτηση επενδυτή ο Συναιτερισμός

FILIATES TYROKOMEIOΗ επιπολαιότητα με την οποία αντιμετώπισε η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη τη συνεργασία της με το τυροκομείο Φιλιατών, το οποίο λειτουργούσε ως πρότυπο, οδηγεί σε περιπέτειες το δεύτερο και σε αβεβαιότητα τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Το τυροκομείο, το οποίο ίδρυσε και λειτουργούσε ο Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Φιλιατών, συνεργάζονταν αποκλειστικά με τη Δωδώνη και παρήγαγε συγκεκριμένους τύπους τυριών για λογαριασμό της.

Όλα αυτά συνέβαιναν στο πλαίσιο σύμβασης που είχε υπογραφεί. Με τη λήξη της και με δεδομένη πλέον την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη Δωδώνη, το τυροκομείο οδηγήθηκε στη διακοπή των εργασιών του.

Οι αλλεπάλληλες συζητήσεις μεταξύ των υπεύθυνων του τυροκομείου με τους διοικούντες της Δωδώνης, κατέληγαν σε υποσχέσεις για εκ νέου συνεργασία. Υποσχέσεις που επί δύο σχεδόν χρόνια δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Έτσι παρέπεμπε την ανανέωση της συνεργασίας από τρίμηνο σε τρίμηνο, κρατώντας ουσιαστικά υπό αιχμαλωσία τους Συνεταιρισμό και Τυροκομείο.

Έτσι οι εξήντα περίπου εργαζόμενοι του τυροκομείου Φιλιατών είδαν την πόρτα της εξόδου και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής αναζητούν λύση είτε δίνοντας το γάλα τους στη Δωδώνη είτε σε άλλες βιομηχανίες.

Ο Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός από την πλευρά του, θέλοντας να ζωντανέψει και πάλι το τυροκομείο, βρίσκεται στην αναζήτηση ιδιωτών επενδυτών, οι οποίοι θα έχουν κυρίως γνώση και εμπειρία στον τομέα της εμπορίας.

Στην πρόσκληση που έδωσε στη δημοσιότητα σημειώνει:

“Ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Φιλιατών ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με φερέγγυο επιχειρηματία ή επιχειρηματικό σχήμα Ελληνικών ή Ξένων συμφερόντων, με σκοπό την επαναλει­τουργία του Τυροκομείου ιδιοκτησίας του στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, για την τυροκόμιση αιγοπρόβειου γάλακτος κτηνοτρόφων της περιοχής μας, με αμοιβαία επωφελές οικονομικό αποτέλε­σμα. 

Το είδος της συνεργασίας θα εξαρτηθεί από την σοβαρότητα της πρότασης και την προοπτική της. 
Επίσης ο Συνεταιρισμός θα ερευνήσει την φερεγγυότητα του ενδιαφερόμενου και θα φροντίσει για τη νομική και οικονομική διασφάλιση εκτέλεσης της συμφωνίας σε όλη τη διάρκειά της. Είναι προ­φανές πως η όποια συμφωνία θα τεθεί υπό την κρίση και τον έλεγχο έγκυρων ελεγκτικών μηχανι­σμών και την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των Συνεταίρων.

Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται (σε περίπτωση Νο­μικών Προσώπων γίνεται συζήτηση μόνο με τους καταστατικούς εκπροσώπους του είτε επίσημα εξουσιοδοτημένους τρίτους), μπορεί να επικοινω­νήσει με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Μπαλα­ούρο Κων/νο, στο τηλ. 26640-22902 ή με το Νομικό Σύμβουλο του Συνεταιρισμού δικηγόρο Ηγουμενί­τσας Γεώργιο Σιντόρη, στα τηλέφωνα 2665024450, 6944253331, email: sidoris@otenet.gr“.

Εν τω μεταξύ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η έκτακτη γενική συνέλευση της Δωδώνης, που έχει προσδιοριστεί για το τέλος του μήνα, με μοναδικό θέμα τη σύναψη ομολογιακού δανείου.

Η έκτακτη συνέλευση, είναι πολύ πιθανό να συνοδευτεί και με άλλες ανακοινώσεις, καθώς ουσιαστικά βρισκόμαστε στην έναρξη της νέας γαλακτοκομικής περιόδου.

Με πληροφορίες από: epiruspost.gr