Οι υποψηφιότητες για τους Δήμους της Θεσπρωτίας.

AEKLOGES 14Δυόμισι μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου και μετά από μακρά περίοδο διαβουλεύσεων και διεργασιών, τις επόμενες ημέρες το τοπίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί.

Το τοπίο στο Δήμο Ηγουμενίτσας αρχίζει σιγά σιγά να ξεκαθαρίζει. Ο σημερινός δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Βέβαιη είναι η υποψηφιότητα του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμά Παππά, που προέρχεται από την κεντροαριστερά αλλά βρίσκει θιασώτες και στην κεντροδεξιά. Μάλιστα η εμφανής στήριξη που απολαμβάνει στην Ηγουμενίτσα από επώνυμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν περνά ούτε απαρατήρητη, ούτε ασχολίαστη.

Από το χώρο της κεντροδεξιάς προκρίθηκε η υποψηφιότητα του Γιάννη Λώλου, πρώην Δημάρχου Μαργαριτίου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου. Ο κ. Βέρμπης Κωνσταντίνος από την Πέρδικα, ο πρώην πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος της Ηγουμενίτσας Προκόπης Ρέβης και ο πρώην Δήμαρχος Ανδρέας Νταής, είναι οι 3 υποψήφιοι που προτάθηκαν στην τελευταία συνέλευση της Οργάνωσης.

Το ΚΚΕ θα στηρίξει με το ψηφοδέλτιο της Λαικής Συσπείρωσης την υποψηφιότητα του Δώρη Δήμα.

Στο Δήμο Φιλιατών ανακοινώθηκε η  υποψηφιότητα του σημερινού δημάρχου Μηνά Παππά. Στο ΣΥΡΙΖΑ το «προξενιό» με τον Σπύρο Μπότο κατέληξε σε ναυάγιο και αναζητείται υποψήφιος ενώ συγκεχυμένη είναι η εικόνα και στην κεντροδεξιά, αν και φέρεται ως υποψήφιος ο πρ. Αντιδήμαρχος κ.Σπύρος Παππάς. Υποψήφιος θα είναι και ο κ. Λαέρτης Ρέγγας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει εδώ και μήνες ο ανεξάρτητος υποψήφιος Λεωνίδας Ταφέκης, ο οποίος ηγείται της παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών για μια Νέα Δημοτική Αρχή”.

Στο Δήμο Σουλίου, βέβαιη είναι η εκ νέου υποψηφιότητα της δημάρχου Σταυρούλας Μπραίμη. O Δημήτριος Σακαρέλης, γεωπόνος στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας, θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Σουλίου, με την παράταξη Ενωτική Κίνηση για την Ανάπτυξη, ενώ με τη Λαϊκή Συσπείρωση υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Σουλίου 2014 θα είναι ο κ. Μαρέτας Άρης