ΟΛΗΓ: Απτά τα αποτελέσματα από την έκθεση του Αμβούργου

amvourgo

amvourgoΤις καλύτερες εντυπώσεις απέσπασε η συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στην διεθνή έκθεση Seatrade Cruise & River Cruise Convention που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο 24 με 26 Σεπτεμβρίου.

Η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στα πλαίσια της στρατηγικής προώθησης της κρουαζιέρας και προσέλκυσης νέων εταιριών κρουαζιέρας στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην παραπάνω έκθεση. 

Η έκθεση κάθε χρόνο φιλοξενεί εκθέτες από όλο τον κόσμο όπως λιμάνια και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κρουαζιέρας, ενώ την επισκέπτονται υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας, σχεδιασμού δρομολογίων, ναυτιλιακοί παράγοντες, τουριστικοί πράκτορες και στελέχη της βιομηχανίας του τουρισμού.

 Μέσα από το περίπτερο και τη θεματολογία που αυτό προέβαλε έγινε προσπάθεια ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει όλη η Ήπειρος και η Δυτική Ελλάδα, τόσο σε παραλιακές περιοχές όσο και ορεινούς προορισμούς.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το περίπτερο επισκέφθηκαν εκπρόσωποι σημαντικών εταιρειών στο χώρο της κρουαζιέρας και είχαν συναντήσεις με τα στελέχη του οργανισμού εξετάζοντας τη δυνατότητα ένταξης του Λιμένα της Ηγουμενίτσας στα δρομολόγιά τους.

Το 2013 ήταν μια ευοίωνη χρονιά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε ότι αφορά στις προσορμίσεις κρουαζιερόπλοιων. Συγκρίνοντας τα δεδομένα της προηγούμενης χρονιάς οι επιβάτες κρουαζιέρας αυξήθηκαν σημαντικά, από 1.827 το 2012 αναμένονται μέχρι το τέλος του 2013 συνολικά 13 προσεγγίσεις με τον αριθμό τον επιβατών να αγγίζει τους 4.500 επιβάτες.  

Οι προσπάθειες της Ο.Λ.ΗΓ. ΑΕ εντατικοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση, την προσέλκυση όλο και περισσότερων εταιρειών κρουαζιέρας. Ήδη για το 2014 έχουν επιβεβαιωθεί τα δρομολόγια της εταιρείας Seabourn, η οποία για δεύτερη χρονιά εντάσσει την Ηγουμενίτσα στους προορισμούς της, ενώ τα αποτελέσματα της συμμετοχής στην έκθεση έγιναν αμέσως ορατά αφού η εταιρεία Silversea Cruises,  όπως ανακοινώσε, συμπεριλαμβάνει μεταξύ των  προορισμών της για το 2015 την Ηγουμενίτσα ενώ η εταιρεία Louis Cruises βρίσκεται ήδη σε επαφή με τα στελέχη του Οργανισμού σε μια προσπάθεια προγραμματισμού και από την πλευρά της δρομολογίων προς το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος

της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.

 

Βασίλειος Κ. Διαμάντης