ΟΛΗΓ: Από το Δήμο δίνεται το νερό… χρυσάφι!

Στο υψηλό τιμολόγιο το οποίο έχει εφαρμόσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας έναντι του λιμένος, οφείλεται η πανάκριβη τιμή την οποία καλούνται να καταβάλουν τα κρουαζιερόπλοια προκειμένου να ανεφοδιαστούν.

Το θέμα ανέδειξε με σχόλιο του το Epiruspost.gr σημειώνοντας ότι το νερό στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας πληρώνεται χρυσάφι… Μάλιστα παρόμοιο τιμολόγιο δεν συναντάται πουθενά στην Ευρώπη.

Η απάντηση από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Βασίλη Διαμάντη ήταν άμεση αλλά κι αποκαλυπτική… Κι αυτό γιατί γίνεται σαφές ότι ο Δήμος είναι αυτός που χρεώνει πανάκριβα το νερό… Μάλιστα ο ΟΛΗΓ «μεταπουλά» στην ίδια ακριβώς τιμή με αυτή που πληρώνει χωρίς να κάνει αύξηση ούτε μισού σεντ.

Στην απάντηση του ΟΛΗΓ αναλυτικά αναφέρεται:

Με αφορμή δημοσίευμα στον ιστοχώρο www.epiruspost.gr σχετικά με την τιμή χρέωσης παροχής ύδατος στο λιμένα Ηγουμενίτσας, παραθέτουμε τα ακόλουθα:

Η τιμή των 12,5 ευρώ ανά κυβικό, όπως αναφέρετε και στο δημοσίευμά σας, προκύπτει βάσει της χρέωσης με την οποία βαρύνεται η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας που ανέρχεται στο ποσό των 12,5 ευρώ ανά κυβικό αντίστοιχα.

Η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., έχοντας ως πρωτεύον μέλημά της την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών του λιμένα Ηγουμενίτσας, προσαρμόζει την τιμολόγησή της στο ποσό το οποίο η ίδια βαρύνεται.

Η τιμή δεν θα μπορούσε να είναι χαμηλότερη από αυτή, διότι η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. δεν νομιμοποιείται στην πώληση αγαθών και παροχή υπηρεσιών κάτω του κόστους.