ΟΛΗΓ: ζητάει πίσω τη χερσαία ζώνη… δια του Τύπου

limaniigm

limaniigmΜε μια τουλάχιστον άκομψη κίνηση η ΟΛΗΓ ΑΕ διεκδικεί για μια ακόμη φορά τη χερσαία ζώνη της Ηγουμενίτσας και πάλι σε προεκλογική περίοδο! Αυτή τη φορά με την… υπόσχεση κατασκευής μαρίνας, στην πόλη της Ηγουμενίτσας!

Συγκεκριμένα, σε δελτίο τύπου που εστάλη την Κυριακή το μεσημέρι στα Ηπειρωτικά ΜΜΕ, με τον τίτλο “Αξιοποίηση Λιμενικών ζωνών” η ΟΛΗΓ ΑΕ ανακοινώνει ότι “στα πλαίσια των δράσεων αξιοποίησης και εκμετάλλευσης των λιμενικών ζωνών αρμοδιότητας του, ανετέθη η προμελέτη της Μαρίνας της Ηγουμενίτσας η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του Μάιου 2012 και απαιτείται η επιστροφή της Χερσαίας Ζώνης στην ΟΛΗΓ ΑΕ για να προχωρήσει η χωροθέτησης της Μαρίνας σύμφωνα με την νομοθεσία στη θέση που προβλέπεται από την προμελέτη”.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι εκπονείται κάποια προμελέτη η οποία θα παραδοθεί εντός των επόμενων 4 ημερών και η οποία χωροθετεί τη Μαρίνα σε κάποιο τμήμα της χερσαίας ζώνης της Ηγουμενίτσας.

Μιας χερσαίας ζώνης, την επαναφορά της οποίας στη δικαιοδοσία της, η ΟΛΗΓ ΑΕ αξίωσε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2010, βάζοντας φωτιά τότε στο προεκλογικό σκηνικό στη Θεσπρωτία και προκαλώντας τις αντιδράσεις τότε όλων των φορέων της πόλης.

Σήμερα η ΟΛΗΓ ΑΕ, η διαχείριση της οποίας έχει από τον Νοέμβριο του 2011 περάσει στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και οδεύει προς… αποκρατικοποίηση, επαναφέρει την απαίτηση και επιδιώκει εκ νέου να πάρει από το Δήμο της Ηγουμενίτσας την παραλιακή ζώνη της πόλης.

Πάντως, ο Δήμαρχος της Ηγουμενίτσας σε σχόλιο του για το θέμα επεσήμανε: “Πιστεύω πως πρόκειται για λάθος διατύπωση και η ΟΛΗΓ ζητά από το Ελληνικό Δημόσιο να επιστρέψει στην ΟΛΗΓ το μικρό τμήμα της χερσαίας ζώνης, περίπου 200 μέτρων, που ούτως η άλλως είχε εξαιρεθεί, με σκοπό την κατασκευή μαρίνας. Απομένει αυτό να διευκρινιστεί! Οτιδήποτε άλλο δεν το συζητάμε”.

πηγή: epiruspost.gr