Ολοκληρωμένη πρόσβαση ΑΜΕΑ στις παραλίες του Δήμου Ηγουμενίτσας (video)

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που, αξιοποιώντας τις προσκλήσεις των χρηματοδοτικών εργαλείων του προγράμματος ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στον άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», ολοκλήρωσε με επιτυχία την τοποθέτηση υποδομών για την πρόσβαση ατόμων με κινητικές δυσκολίες στις τέσσερις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου: Καραβοστάσι, Αγία Παρασκευή, Μέγα Άμμος και Πλαταριά. 

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 213.000 ευρώ που θα αναδείξει την περιοχή μας τουριστικά σε μια κρίσιμη περίοδο αλλά και εξασφαλίζει την προσβασιμότητα χωρίς αποκλεισμούς όλων των κοινωνικών ομάδων στις παραλίες του Δήμου μας, που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατη. 

Οι υποδομές πληρούν όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις και προδιαγραφές, ώστε οι επισκέπτες με κινητικά προβλήματα να μη συναντούν εμπόδια που σχετίζονται με τη χρήση τους, καθώς διαθέτουν ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ πλησίον των υποδομών, αποδυτήρια, ντουζ, χημικές τουαλέτες, χώρους σκίασης και ειδικό μηχάνημα αυτόνομης πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. 

Επίσης, λόγω της πανδημίας και προς αποφυγή θεμάτων διασποράς του COVID-19, ανατέθηκε σε εταιρεία ο καθημερινός καθαρισμός, η συντήρηση και η απολύμανση των υποδομών, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες με ασφάλεια να κάνουν χρήση αυτών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την ασφαλή πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. 
Οι εγκαταστάσεις θα λειτουργούν όλη την εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Κυριακή. Το μηχάνημα της αυτόνομης πρόσβασης θα είναι διαθέσιμο προς χρήση από τα άτομα που το χρειάζονται τις ίδιες ημέρες και από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα εφόσον φυσικά το επιτρέπουν και οι καιρικές συνθήκες.