Ολοκληρώθηκε η… ”εξαγορά” της ΔΩΔΩΝΗΣ! Εγκαταστάθηκαν οι ”επενδυτές” , συνελήφθησαν οι κτηνοτρόφοι!

DODONI_POLEITAI

DODONI_POLEITAIΜπήκαν στην εταιρία οι νέοι ιδιοκτήτες, ένταση και αποδοκιμασίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συλλήψεις στη βιομηχανία

Την ώρα που οι κτηνοτρόφοι ανέμεναν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και το Περιφερειακό Συμβούλιο ξεκίναγε τη συνεδρίασή του με μοναδικό θέμα συζήτησης τη “ΔΩΔΩΝΗ” ανακοινώθηκε επίσημα η μεταβίβαση της Γαλακτοβιομηχανίας στη Strategic Initiatives.

Οι αγοραστές εισήλθαν στην εταιρία την ώρα που τρακτέρ και κτηνοτρόφοι βρίσκονταν στην Περιφέρεια και οι κτηνοτρόφοι την ίδια στιγμή απαιτούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο να μεταβούν όλοι μαζί στη Δωδώνη ώστε να τους απομακρύνουν.

Η Strategic Initiatives εξέδωσε ήδη την πρώτη πανηγυρική ανακοίνωση η οποία συνοδεύεται από μία δήλωση του προέδρου της Michael O’ Neill με την οποία επαναλαμβάνει ότι η έδρα της εταιρίας θα παραμείνει στα Ιωάννινα.

“Πιστεύουμε ότι η ΔΩΔΩΝΗ είναι μια μοναδική εταιρία στον τομέα της, με πολύ μεγάλες προοπτικές να αναπτύξει τις πωλήσεις της στην εσωτερική αλλά και στις διεθνείς αγορές.

Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε την έδρα της εταιρίας στα Ιωάννινα και συγχρόνως να κρατήσουμε, αλλά και να αναπτύξουμε την υφιστάμενη ζώνη γάλακτος.

Στρατηγικός μας στόχος είναι να μεγαλώσουμε την εταιρία και είμαστε βέβαιοι ότι η επίτευξή του θα ωφελήσει όλους τους κοινωνικούς εταίρους.” είναι ολόκληρη η ανακοίνωση.

Χωρίς βέβαια να διευκρινίζει ότι η έδρα της εταιρείας δε σημαίνει απαραίτητα ότι στα Γιάννενα θα παραμείνει και το εργοστάσιο και ότι η ανάπτυξη της ζώνης γάλακτος μπορεί να γίνει και προς Αλβανία, Βουλαγαρία ή… άλλη χώρα!

Δύο βουλευτές ο Χρήστος Μαντάς του ΣΥΡΙΖΑ και ο Μιχάλης Κασσής του ΠΑΣΟΚ, στο Περιφερειακό Συμβούλιο εξαπέλυσαν ολομέτωπη επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης.

Ο κ. Μαντάς ζήτησε την ακύρωση του διαγωνισμού ενώ ο κ. Κασσής κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ξεκίνησε η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη, η οποία έγινε εν μέσω σφοδρών αποδοκιμασιών από τους κτηνοτρόφους.

Σε κατάληψη διαρκείας βρίσκεται από τις δύο το μεσημέρι η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, μετά την αναμενόμενη μεν, αιφνίδια δε, απόφαση για μεταβίβαση των μετοχών. Λίγα λεπτά της ώρας χώρισαν σήμερα τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου και τους Ρωσο-Βρετανούς που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας.

Κι αυτό επειδή την ίδια ώρα που οι εκπρόσωποι του Fund επέλεξαν για να πάνε στη Δωδώνη, την ίδια ακριβώς ώρα συνεδρίαζε μέσα σε κλίμα έντασης και αποδοκιμασιών το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση να μην ζητηθεί από το σώμα η ακύρωση του διαγωνισμού αλλά να ζητηθούν εξηγήσεις για την διενέργειά του και την επιλογή του επενδυτή οι κτηνοτρόφοι αποχώρησαν αποδοκιμάζοντας έντονα τον Περιφερειάρχη.

Φτάνοντας στις εγκαταστάσεις της Δωδώνης, βρήκαν την είσοδο κλειστή. Μέσα σε λίγα λεπτά έσπασαν την καγκελόπορτα και εισήλθαν στα γραφεία της εταιρίας.

Εκεί πληροφορήθηκαν ότι οι «ξένοι» είχαν ήδη αποχωρήσει.

Νωρίτερα είχαν συγκεντρώσει τους εργαζόμενους στους οποίους μίλησε ο κ. Μάικλ Ο’ Νηλ. Ανέφερε πόσο πολύ αγαπά τα Γιάννινα και τη Δωδώνη, είπε ότι θα αναπτύξει την εταιρία μαζί και την Ήπειρο και διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

Οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη διαρκείας πλέον διακόπτοντας κάθε παραγωγική διαδικασία της γαλακτοβιομηχανίας και δεν δείχνουν καθόλου διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Παράλληλα από τις Ενώσεις, που διατηρούν το 33% περίπου των μετοχών της Δωδώνης εξετάζεται νομικά η υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο Fund ζητά με εξώδικο να συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας. Ήδη τα μέλη που προέρχονταν από την Αγροτική Τράπεζα έχουν υποβάλλει από χθες το βράδυ την παραίτησή τους. Οι Ενώσεις εξετάζουν με μεγάλη προσοχή το ζήτημα αυτό, καθώς αν παραιτηθούν και οι δικοί τους εκπρόσωποι τότε αυτόματα πρέπει να συγκληθεί Γενική Συνέλευση, που ήταν το ζητούμενο εδώ και ημέρες.

Στη σύλληψη του εκπροσώπου των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου Μιχάλη Τζίμα και του Προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, εν μέσω σπρωξιμάτων και αποδοκιμασιών στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης.

Η σύλληψη προκλήθηκε ύστερα από μήνυση που έχει υποβάλλει εναντίον του κ. Τζίμα, του κ. Μπαλτογιάννη και του βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή, κάποιος κύριος Ιωακειμίδης, ο οποίος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του ΡωσοΓαλλοΒρετανικού ομίλου στον οποίο μεταβιβάστηκαν οι μετοχές της Δωδώνης.

Ο κ. Τζίμας, ο κ. Μπαλτογιάννης αλλά και ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, αποφασισμένοι να υποβάλλουν μηνύσεις κατά των νέων ιδιοκτητών της Δωδώνης.

Οι κτηνοτρόφοι παραμένουν στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας όπου βρίσκονται επίσης οι βουλευτές  Χρήστος Μαντάς και Όλγα Γεροβασίλη.

Με μιας μικρής κλίμακας επιχείρηση οι διμοιρίες των ΜΑΤ που έφτασαν τους απώθησαν από τον προαύλιο χώρο της βιομηχανίας και απαιτούν την απομάκρυνση των τρακτέρ. Όλοι πάντως μέχρι στιγμής παραμένουν ακριβώς έξω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.