Ομιλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γιώργου Κάτσινου στην εκδήλωση μετονομασίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Ηγουμενίτσας σε ”Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξάνδρα Τσιάβου”

tsiavou

Η πρωτοβουλία του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας να τιμήσουμε την Αλεξάνδρα , ένωσε σήμερα τους Θεσπρωτούς  να της πούμε όλοι μαζί ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή και τις χαρές που μας δίνει σε κάθε αγώνα της.

Με ιδιαίτερη χαρά πήρα την θετική απάντηση της Αλεξάνδρας στην πρότασή μας και είναι τιμή και για μένα προσωπικά αλλά και για την πόλη μας, που από σήμερα το Κλειστό Γυμναστήριο θα φέρνει το όνομά της.

Στην σημερινή συγκυρία, οι έντονες μεταβολές των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών συνθηκών επιβάρυναν αισθητά το πλαίσιο ζωής της ελληνικής νεολαίας.

Η νεολαία μας που αποτελεί εθνική δύναμη, που είναι κοινωνικά ευαίσθητη και στρατηγικά πολύτιμη βιώνει και αυτή την γενικότερη κοινωνική – πολιτιστική και ηθική κρίση.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο αθλητισμός αναδεικνύεται σε ανάγκη και η πολιτεία πρέπει να αναλάβει ρόλο.

Μπορεί η αθλητική πραγματικότητα να διαστρέβλωσε τα αθλητικά ιδεώδη    ή ο αθλητισμός να αναπτύχθηκε μέσα από μηχανισμούς υπάρχει όμως δυνατότητα να αντιμετωπιστεί σαν δυναμική συνιστώσα της ποιότητας ζωής, σαν βασικό στοιχείο υγείας, σαν συντελεστής πολιτιστικής εξύψωσης και σαν μέσο συναδέλφωσης και συνεννόησης χωρών και λαών.

Η Αλεξάνδρα αυτόν τον αθλητισμό υπηρετεί,  με σεβασμό, υπευθυνότητα και με σεμνότητα, στοιχεία τα οποία επιδεικνύει και η οικογένειά της.

Οι επιτυχίες της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα  δεν αλλοίωσαν τον χαρακτήρα της και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει τέτοιο ηθικό και ψυχικό υπόβαθρο και ανεξάντλητες δυνάμεις που είμαστε σίγουροι ότι η Αλεξάνδρα θα μας δίνει χαρά για πολλά χρόνια όσο θα της επιτρέπουν οι βιολογικές της δυνάμεις.

Πρέπει από εδώ να συγχαρούμε και αυτούς που βοήθησαν την Αλεξάνδρα όλα αυτά τα χρόνια

-Τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας με τους εκάστοτε  Προέδρους

-Τους προπονητές της και

-Την οικογένειά της που τη χαίρεται και που της μετέδωσε όλες τις αρετές και τις αξίες να φθάσει τόσο ψηλά.

Αλεξάνδρα Σε συγχαίρουμε, σου ευχόμαστε να συνεχίσεις με την ίδια δύναμη και θέληση τους αγώνες σου και να σε δούμε στο ψηλότερο βάθρο των ολυμπιακών αγώνων. 

Από το Γραφείο Δημάρχου