ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αδικείται η Ηγουμενίτσα με την συγχώνευση ΤΕΙ –Πανεπιστημίου

Το ΔΣ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μας σχετικά με την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη στην Ήπειρο και τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο καταθέτει τις παρακάτω προτάσεις του :

• Αρνούμαστε να δεχθούμε την πρόταση που εξαιρεί την Ηγουμενίτσα από τον ακαδημαϊκό χάρτη της Ηπείρου, χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση και συναίνεση, την ίδια στιγμή που συμπεριλαμβάνονται οι πρωτεύουσες των άλλων Νομών.

• το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα, μπορεί να μετεξελιχθεί σε Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ικανό μάλιστα, να λειτουργήσει άμεσα.

• Απαιτούμε ξεκάθαρες θέσεις και την επίλυση του θέματος, τώρα και όχι σε δεύτερο χρόνο, που θα λαμβάνει υπόψη του φοιτητές, καθηγητές και την ευαισθησία της κοινωνίας, ενώ σε καμία περίπτωση, δεν θα δεχθούμε τη μετατροπή του χώρου του ΤΕΙ σε παραθεριστικές κατοικίες φοιτητών, εξέλιξη που αν μη τι άλλο, υποτιμά την κοινωνία και τους θεσμούς της.

• Η κατάργηση του μοναδικού ακαδημαϊκού τμήματος μιας ακριτικής περιοχής που συγκεντρώνει ιδιαίτερα εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, ούσα επιπλέον πύλη εισόδου της χώρας, αποτελεί βάναυση προσβολή των κατοίκων της περιοχής μας στέλνοντας ένα μήνυμα αδιαφορίας και περιφρόνησης τους. Καθώς υπάρχει και έντονο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις για την εκπόνηση της πρακτικής άσκησης των φοιτητών .

• Ζητούμε, όχι μόνο να μην στερηθούμε την ύπαρξη ενός πανεπιστημιακού τμήματος αλλά, την ενίσχυσή του με την προσθήκη και ενός ακόμη τμήματος, αφού το μοντέλο οργάνωσης της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Ελλάδα δεν είναι αυτό της συνένωσης και της συγκέντρωσης των σχολών σε λίγες πόλεις – πανεπιστημιακά κέντρα, αλλά της διάχυσης και της αποκέντρωσης σε διάφορες πόλεις ανά την επικράτεια.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα οργανώσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας μαζί με άλλους φορείς .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ