Οργή για την απένταξη του σχολείου Βούλγαρη…

sxoleio voulgariΤο σχολείο Βούλγαρη στην Παραμυθιά είναι ένα από τα ιστορικά κτίρια της περιοχής. Χρησιμοποιούνταν μέχρι και πριν από επτά χρόνια και κάλυπτε τις εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής.

Στη συνέχεια οι μαθητές μεταφέρθηκαν σε νέο κτίριο και όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις όταν κάτι δεν χρησιμοποιείται υπόκειται τη φθορά του χρόνου αλλά και βανδαλισμούς.

Ο Δήμος Σουλίου είχε κινήσει τις διαδικασίες και είχε πετύχει την ένταξη του έργου για την ανακαίνιση στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ»…

Μόνο που η προσπάθεια διαγράφηκε με μία μονοκοντυλιά. Πιο συγκεκριμένα με μία υπογραφή του αρμόδιου υπουργού. Στο πλαίσιο εξυγίανσης του προγράμματος επεντάχθηκαν περίπου σαράντα έργα ανά την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και το Σχολείο Βούλγαρη.

Η επίσημη ενημέρωση, όπως έκανε γνωστό η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, έφτασε πριν από λίγες ημέρες. Η ίδια δεν κρύβει την ενόχλησή της καθώς είχε προηγηθεί μία μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και τον Δήμο Ηγουμενίτσας για να καταστεί εφικτή η ένταξη του έργου…

Και σημειώνει με νόημα πως συχνά οι δήμαρχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας που αφορούν στην εξέλιξη των έργων αλλά και με αποφάσεις άλλων που ακυρώνουν τις δικές τους προθέσεις.

Η κ. Μπραίμη σημειώνει πάντως ότι ο Δήμος δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια. Έχοντας έτοιμο τον πλήρη φάκελο του έργου θα αναζητήσει πηγή χρηματοδότησης και ελπίζει να βρει σύντομα ώστε να διασωθεί ένα ιστορικό κτίριο της Παραμυθιάς.