Οργανωμένο κύκλωμα πίσω από τον μισό τόνο χασίς

NARKOTIKA545

NARKOTIKA545Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας.

Συνελήφθησαν έξι μέλη της σπείρας, σε συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων και την Ελευσίνα Αττικής, ενώ αναζητείται ένας αλλοδαπός συνεργός τους.

 Κατασχέθηκαν περίπου (545) κιλά κάνναβης.

Ένα πολύ καλά οργανωμένο κύκλωμα, αποτελούμενο από Έλληνες και Αλβανούς, κρύβονταν πίσω από την τεράστια ποσότητα του μισού τόνου χασίς που κατασχέθηκε χθες στα ελληνοαλβανικά σύνορα, από τις αρχές της Θεσπρωτίας.

Και η πραγματική επιτυχία της Αστυνομίας είναι ότι μετά την κατάσχεση των ναρκωτικών και μέσα από μία εξαντλητική έρευνα, κατάφερε να ξηλώσει το κύκλωμα αυτό με τη σύλληψη έξι συνολικά ατόμων.

Μετά τις δύο συλλήψεις που έγιναν στην Αθήνα, η έρευνα συνεχίστηκε και οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ακόμη ατόμων.

Συγκεκριμένα:

Εξαρθρώθηκε  από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα  μας.  

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας 28,35, 28 και 29 ετών αντίστοιχα,  καθώς και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 55 και 38 ετών, ενώ αναζητείται ένας 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.

Η σύλληψη των δραστών είναι αποτέλεσμα συστηματικής αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων. Οι δράστες συνελήφθησαν σε συντονισμένες επιχειρήσεις στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων και την Ελευσίνα Αττικής.

Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε όταν χθες (08-04-2012) το μεσημέρι σε δασώδη περιοχή της Ραβενής Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο υπήρχαν πενήντα (50) σάκοι με κάνναβη συνολικού βάρους (544) κιλών και (784) γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το παραπάνω αυτοκίνητο είχε ενοικιαστεί από τον 28χρονο ημεδαπό συλληφθέντα και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών, με οδηγό τον 35χρονο ημεδαπό.

Ο 35χρονος αντιλαμβανόμενος την ύπαρξη συνεργείου αστυνομικού ελέγχου στη γέφυρα της Βροσίνας, έκρυψε το αυτοκίνητο με τις ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή της Ραβενής  Θεσπρωτίας και τράπηκε σε φυγή πεζός.

Κατά τη εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε ότι οι δύο 28χρονοι ημεδαποί, μαζί με τον 33χρονο υπήκοο Αλβανίας, επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και ενεργούσαν ως προπομποί στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες υπήκοοι Αλβανίας και η 29χρονη ημεδαπή με άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παρέλαβαν τον 35χρονο ημεδαπό από την περιοχή της Ραβενής Θεσπρωτίας, προκειμένου να διευκολύνουν τη διαφυγή του.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο,    οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης) στην Ελληνική Επικράτεια και την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία αυτών σε περιοχές της Αττικής.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, καθώς και δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και έξι (6) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα   αδικήματα της εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια, κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών  Θεσπρωτίας.

Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.