Οριστικοποιήθηκε η ”πώληση” της ΔΩΔΩΝΗΣ – Υπό κατάληψη το εργοστάσιο

dodoni_high

dodoni_highΣτην εξευτελιστικά χαμηλή τιμή των 21 εκατομμυρίων ευρώ σήμερα και επίσημα η Δωδώνη. Για 21 εκατομμύρια, εκ των οποίων κάτι παραπάνω από τα μισά τα οφείλει στη μονάδα ο νέος ιδιοκτήτης, η… “Ακρόπολη της Ηπείρου”, οδηγείται σε Ρώσους… “επενδυτές”.

Οι οριστικοί τίτλοι τέλους, λοιπόν, έπεσαν.

Η ΑΤΕbank υπό Ειδική Εκκαθάριση ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ότι υπογράφηκε η συμφωνία για την εξαγορά του κατεχομένου από αυτή ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της «ΔΩΔΩΝΗ» από το κοινοπρακτικό σχήμα «S.I.» με σύνθεση 90% την Strategic Initiatives UK LLP, επενδυτική εταιρία του εξωτερικού και 10% ΣΙΜΟΣ Food Group Α.Ε. , έναντι Τιμήματος περίπου 21 εκ. Πρόκειται για το σχήμα της SIMOS FOOD και των Ρώσων που συνεργάζονται μαζί του.

Σύμφωνα και με τις ανειλημμένες από τον αγοραστή συμβατικές υποχρεώσεις, με την συμφωνία, εκτός των άλλων, επιδιώκεται :

*Η ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ στην Εγχώρια και στη Διεθνή Αγορά με διατήρηση της έδρας της στα Ιωάννινα, η αξιοποίηση του προσωπικού, οι Επενδύσεις στις υποδομές στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και στην προώθηση των προϊόντων, η διατήρηση και ανάπτυξη της τοπικής ζώνης γάλακτος, η ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρίας με τους κτηνοτρόφους και γενικά με τους προμηθευτές της με σεβασμό στο περιβάλλον και η υποστήριξη της Τοπικής Κοινωνίας.

Σύμβουλοι της ΑΤΕbank υπό Ειδική Εκκαθάριση είναι η Alpha Bank Α.Ε., η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και η Δικηγορική Εταιρία Σαραντίτη.

Από το απόγευμα το εργοστάσιο βρίσκεται υπό κατάληψη, από κτηνοτρόφους, εργαζομένους ενώ την Κυριακή στις 12:00 μ.μ. έχουν καλέσει σε ευρεία σύσκεψη όλους τους φορείς της Ηπείρου.