Ο Ανδρέας Νταής υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

ntahs1

ntahs1Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών για την Ηγουμενίτσα, εξελέγη την Τρίτη το βράδυ ο Ανδρέας Νταής, κατά τη διάρκεια της 2ης ανοιχτής συνεδρίασης της Δημοτικής Κίνησης. Έτσι ο κ. Νταής θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος που θα υποστηριχθεί στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Νταής είχε διατελέσει Δήμαρχος Ηγουμενίτσας από το 1998 έως και το 2002 σε μια περίοδο κρίσιμη για το Δήμο, ο οποίος για πρώτη φορά τότε λειτούργησε με την Καποδιστριακή του μορφή.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του είχαν ολοκληρωθεί ή και δρομολογηθεί σημαντικά έργα για το Δήμο, όπως το αποχετευτικό και ο βιολογικός καθαρισμός, η  εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, το Δημαρχείο της Ηγουμενίτσας, η ανακατασκευή της πλατείας Δημαρχείου, η επέκτεαση του αποχετευτικού στη Νέα Σελεύκεια, τα Αμπέλια, τον οικισμό Εθνικής Αντίστασης και στις Εργατικές κατοικίες, ο πεζόδρομος της Γρ. Λαμπράκη και των καθέτων οδών, ο ΧΥΤΑ Κορύτιανης, αλλά και η δεξαμενή ύδευσης στα Αμπέλια, με την οποία λύθηκε τότε – για πρώτη φορά – το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετώπιζε ο Δήμος κυρίως τους θερινούς μήνες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών, ο κ. Ρέβης που είχε την προηγούμενη φορά εκφράσει το ενδιαφέρον του, απέσυρε την υποψηφιότητά του δηλώντας τη στήριξή του στον κ. Νταή. Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα η απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Κώστα Βέρμπη, ο οποίος – με επιστολή του σε επιλεγμένα ΜΜΕ – εξέφραζε τη διαφωνία του με το σχήμα που διαμορφώνεται από τη Δημοτική Κίνηση, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι μακριά από τις θέσεις και τις προτάσεις του.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Νταής, στις δηλώσεις του αμέσως μετά την εκλογή του ευχαρίστησε τη συνέλευση των πολιτών για την εκτίμηση στο πρόσωπό του και τόνισε ότι θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για ένα Δήμο αλληλέγγυο προς τον πολίτη που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.