Ο Γιάννης Γόγολος για το ΤΕΙ

gogolos

gogolosΜε αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που βρίσκεται σε διαβούλευση και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 14 Μαΐου 20189, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιάννης Γόγολος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αρχικά, δηλώνω την ξεκάθαρη θέση μου για τη λειτουργία Σχολών και Τμημάτων του υπό διαμόρφωση νέου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα.
Η κατάργηση ή ενσωμάτωση των υπό λειτουργία τμημάτων του υπάρχοντος ΤΕΙ Ηγουμενίτσας έχει πολλές αιτίες και την ύστατη στιγμή που βρισκόμαστε, αποτελεί “στρουθοκαμηλισμό” να γίνει ένα ακόμη πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.
Το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας λειτουργεί 20 και πλέον χρόνια και αναρωτιέμαι πόσες φορές υπήρξε στο παρελθόν αντικείμενο διεξοδικής συζήτησης, η λειτουργία, η ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία, η αναβάθμιση και το μέλλον του, στην ατζέντα αυτών που στα καθήκοντά τους ήταν να ενδιαφερθούν. Ατυχώς για την πορεία των ΤΕΙ είχαν μια διαρκή αμυντική θέση στο πρόβλημα χωρίς να αναζητούνται λύσεις  αναβάθμισής τους.

Η Ηγουμενίτσα δικαιούται και έχει ανάγκη την λειτουργία Σχολών και Τμημάτων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. 

Καλώ όλους τους φορείς, έστω και την ύστατη στιγμή όπως προανέφερα, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να επιτευχθεί το καλλίτερο αποτέλεσμα. Ως πρώτο βήμα, προτείνω την άμεση λειτουργία του τμήματος Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης .
Οι φοιτητές και οι νέοι επιστήμονες στη νέα Δημοτική Αρχή θα έχουν τον ρόλο που τους ταιριάζει».