Ο Ειδικός Γραμματέας που θα ήλεγχε και τον εαυτό του!

PAPTHS HYΣτις 10 Αυγούστου του 2012, σε καιρούς δηλαδή σκληρού μνημονίου, συγκροτούνται από την Κυβέρνηση έντεκα ειδικές γραμματείες υπουργείων και ανακοινώνονται οι Ειδικοί Γραμματείς.

Ειδικός Γραμματέας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών τοποθετήθηκε ο κ. Νίκος Ράπτης, ο οποίος μεταξύ των άλλων, στο βιογραφικό του παρουσίαζε πλούσια δραστηριότητα ως Πρόεδρος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Οι αποκαλύψεις άλλωστε για τη δράση της ΜΚΟ είχαν ως αποτέλεσμα, την απομάκρυνσή του και λίγους μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2013 την κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας με το Νόμο του ΥΠΕΞ «Σύσταση Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας και άλλες Διατάξεις»,

Για την ιστορία, η κατάργηση του Ειδικού Γραμματέα εξοικονόμησε εξοικονομούνται 137.000 ευρώ ετησίως για το ελληνικό δημόσιο.

Από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα ο κ. Ράπτης έπρεπε να ελέγξει τα προγράμματα διεθνών σχέσεων που και ο ίδιος συμμετείχε. Η HUMANET, στην οποία ο κ. Ράπτης ήταν πρόεδρος, εμφανίζεται να επιδοτείται επί υφυπουργίας Στυλιανίδη, και να παίρνει την περίοδο των αποστολών στην περιοχή που επλήγη από το τσουνάμι 700.000 ευρώ. Η οργάνωση αναλαμβάνει προγράμματα για κατασκευή αλιευτικών σκαφών στη Σρι Λάνκα κι άλλα.

Ο ίδιος ταξιδεύει στη Σρι Λάνκα και καμαρώνει για τα….εκατοντάδες σκάφη, που θα έφεραν αρχαιοελληνικά ονόματα.

Σχετικό δημοσίευμα σε εφημερίδα της χώρας http://archives.dailynews.lk/2005/02/23/new20.html

Τελικώς οι αποκαλύψεις για τις ΜΚΟ και η κατάργηση της γραμματείας τον γλύτωσαν από τον κόπο του ελέγχου!

πηγή: epiruspost.gr