Ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος στην ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος στη Φραγκφούρτη

Φραγκφούρτη/Γερμανία 
Στη Φραγκφούρτη βρέθηκε ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, κομίζοντας τα ιερά Λείψανα του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων.

Πλήθος πιστών, Ηπειρωτών και μη, απ’ όλη τη Φραγκφούρτη και τα περίχωρά της παρακολούθησε τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλιού Φραγκφούρτης, χοροστατούντων του νεοεκλεγέντος Αγίου Ιωαννίνων και του Ιερατικού Προϊσταμένου, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αθηναγόρα. Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας έγινε η Λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου και η μεταφορά των Ιερών Λειψάνων στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων, που  βρίσκεται στο προαύλιο της εκκλησίας και κτίστηκε από τον Ηπειρωτικό Σύλλογο και τους Ηπειρώτες της Φραγκφούρτης.
   
Τις ιερές ακολουθίες παρακολούθησαν η Γενική Πρόξενος Φραγκφούρτης κ. Ευθαλία Κακιοπούλου, σύσσωμο το Δ.Σ. του Ηπειρωτικού Συλλόγου Φραγκφούρτης με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Σπύρο Βέλλιο, που είχε την πρωτοβουλία οργάνωσης της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρος Κωσταδήμας και  το μέλος του Δ.Σ. κ. Δήμητρα Πέτσα. 
Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών ο  Μητροπολίτης είχε στο προαύλιο του Ιερού Ναού επαφή με τους πιστούς. Τέλος στη συνεστίαση που έλαβε χώρα στην καινούρια αίθουσα της εκκλησίας, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ.κ. Αυγουστίνος. Στην συζήτηση παρουσιάστηκαν οι δυσκολίες που περνάει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια καθώς και η προσφορά της Ελλαδικής Εκκλησίας και της Μητρόπολης Γερμανίας στους δεινοπαθούντες ΄Ελληνες. Ο Μητροπολίτης κ.κ. Μάξιμος αναφέρθηκε επίσης στην προσφορά της Μητρόπολής του στους πιστούς της Μητροπόλεως και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την οικονομική βοήθεια που προσέφεραν η ενορία του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλιού και του Ηπειρωτικού Συλλόγου Φαγκφούρτης. Ευχαρίστησε επίσης και τη  «ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» του Ιερού Ναού Προφ. Ηλιού, που διέθεσε όλα τα έσοδα από την Συναυλία Δημοτικής Παραδοσιακής Μουσικής που έλαβε χώρα την προηγούμενη μέρα στην αίθουσα SAALBAU GALLUS  στην Φραγκφούρτη υπό την διεύθυνση του ακούραστου και υπέροχου Πρωτοψάλτη Μιχαήλ Καλαϊτζή.
Ο Μητροπολίτης τίμησε το Δ.Σ. του Συλλόγου επιδίδοντας στον πρόεδρό του κ. Βέλλιο την ιερή εικόνα του Αγίου Γεωργίου για την υπέροχη  πρωτοβουλία που είχε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή καθώς και για το έργο που προσφέρει στις  Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες της περιοχής Φραγκφούρτης. 
Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης