Ο Νεριτάν Τσέκα αύριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

ioadhmarxeio

ioadhmarxeioΈνας από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους της Ευρώπης, θα μιλήσει αύριο στις επτά το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της έκθεσης που διοργανώνεται για τον Σωτήρη Δάκαρη.

Πρόκειται για τον Νεριτάν Τσέκα, ο οποίος με το συγγραφικό αλλά και το ανασκαφικό του έργο κατατάσσεται στους μεγαλύτερους επιστήμονες της γενιάς του.

Την εκδήλωση κατά την οποία θα μιλήσει ο κ. Τσέκα συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και η ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Όπως ανέφερε στη διάρκεια δηλώσεων ο Διευθυντής της Εφορείας Κώστας Σουέρεφ, ο Αλβανός αρχαιολόγος θα παρουσιάσει το ανασκαφικό έργο στην περιοχή της Χαονίας, το οποίο εξελίσσονταν παράλληλα με τις ανασκαφές που έκανε ο Σωτήρης Δάκαρης στην κεντρική και νότια Ήπειρο.

«Έχουμε προσκαλέσει ένα πολύ σημαντικό αρχαιολόγο, ο οποίος θα βρεθεί στην πόλη μας και θα μιλήσει για τον δικό μας σπουδαίο Σωτήρη Δάκαρη με τον οποίο είχαν συνεργαστεί», σημείωσε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Με την ευκαιρία αυτή ο Δήμαρχος παρότρυνε όλους τους κατοίκους της περιοχής να επισκεφθούν τα μουσεία, τα οποία αλλάζουν, εμπλουτίζονται και αποτελούν κομμάτι της ιστορίας μας.

Η έκθεση για τον Σωτήρη Δάκαρη, θα είναι ανοιχτή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων για μία ακόμη εβδομάδα και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Νικόπολη και στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ηγουμενίτσας.