Ο ΟΑΕΕ εκβιάζει κι απειλεί εμπόρους

Εκβιαστικά και απειλητικά σημειώματα λαμβάνουν από τον ΟΑΕΕ δεκάδες μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας προκειμένου να σπεύσουν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Με τα σημειώματα ο ΟΑΕΕ απαιτεί χρήματα ακόμη και για υπηρεσίες που δεν παρείχε (κλάδος υγείας) και προσαυξήσεις επ’ αυτών, καθώς κι επί των εισφορών στον κλάδο σύνταξης.

Έχουν αναφερθεί δε, περιπτώσεις που ζητά χρήματα για εισφορές που έχουν εξοφληθεί. Ταυτόχρονα, απειλεί με κατασχέσεις, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση.

Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, πιστεύει πως, παράλληλα με τις συνδικαλιστικές δράσεις και τις πιέσεις προς την Κυβέρνηση και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου για δίκαιη λύση του ασφαλιστικού – δράσεις που τελευταία εντείνονται από τους εμπορικούς συλλόγους πανελλαδικά – δεν πρέπει να αποκλείουμε τη νομική αντιπαράθεση με τον ΟΑΕΕ, ενάντια στην συγκεκριμένη προκλητική αδικία και αυθαιρεσία», αναφέρει η ανακοίνωση του.

«Η μάχη απέναντι σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα πρέπει να είναι πολύπλευρη και η πίεση προς τον ΟΑΕΕ έντονη και μαζική, ώστε να δοθεί πολιτική λύση και άμεσα να «παγώσουν» οι κατασχέσεις και οι οφειλές, να ασφαλιστούν τα βιβλιάρια υγείας, να μειωθούν οι εισφορές, να γίνεται ελεύθερη επιλογή μικρότερης κατηγορίας».