Ο… Πάγκαλος και η Σουλιώτισσα!

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επέλεξε αυτή τη φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος για να… προβάλει το υπερτροφικό του εγώ!

Με αφορμή την επέτειο για τα 215 χρόνια από τον χορό του Ζαλόγγου έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ότι οι Σουλιώτισσες ήταν πλήρως Αλβανόφωνες και μάλιστα, έκανε αναφορές στην αλβανική γλώσσα και επιτέθηκε γενικώς και αορίστως λέγοντας: «Ας καταλάβουν επιτέλους τα γκρίζα και ροζ φασιστοκουμμούνια ότι Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται έτσι και όχι όποιος γεννήθηκε στη χώρα αυτή».  

Για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του ο κ. Πάγκαλος καταφεύγει στη… γλωσσολογία:

Theodoros Pangalos‏ @tpangalos Dec 18

1/3 Δεν υπάρχει Έλληνας να μην καταλαβαίνει τη λέξη λουλούδι. Έχει υποκαταστήσει πλήρως την παλαιότερη ελληνική λέξη άνθος. Πόσοι όμως ξέρουν ότι το λουλούδι προέρχεται από το αλβανικό λιούλιε;

Στη συνέχεια ανακαλύπτει ότι οι Σουλιώτισσες ήταν «παντελώς αλβανόφωνες»

Theodoros Pangalos‏ @tpangalos Dec 18

2/3 Σαν σήμερα, 215 χρόνια πριν, στα βουνά βόρεια της Πρέβεζας, οι Σουλιώτισσες ρίξαν τα βρέφη τους στο γκρεμό και μετά πήδηξαν και οι ίδιες. Ο θάνατος ήταν προτιμότερος από τον εξευτελισμό. Πως όμως οι Σουλιώτισσες λέγανε ανθός στην αμμουδιά ενώ ήταν παντελώς αλβανόφωνες;

Και τέλος επιτίθεται κατά «ροζ και γκρίζων φασιστοκουμούνιων»:

Theodoros Pangalos‏ @tpangalos Dec 18

3/3 Ας καταλάβουν επιτέλους τα γκρίζα και ροζ φασιστοκουμμούνια ότι Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται έτσι και όχι όποιος γεννήθηκε στη χώρα αυτή.

Ξεσπάθωσε η Δήμαρχος Σουλίου

«Η αρβανίτικη φυλή, η σαρακατσάνικη, η βλάχικη είναι διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα. Προασπίστηκαν το ελληνικό έδαφος αισθάνονταν Έλληνες, πολεμούσαν σαν Έλληνες», τονίζει η Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση στην απάντηση της στον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Η δήμαρχος Σουλίου σημειώνει:  «Εγώ θα έλεγα ότι οι Σουλιώτες ήταν, είναι και θα είναι Έλληνες. Αισθάνονταν και αισθάνονται Έλληνες. Είμαι πολύ περήφανη που είμαι Δήμαρχος Σουλίου, αν και η καταγωγή μου είναι από την Μάνη, μια άλλη ιστορική περιοχή με ιδιαίτερη προσφορά στην ελευθερία του ελληνικού γένους όπως το Σούλι. Η αρβανίτικη φυλή, η σαρακατσάνικη, η βλάχικη είναι διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα. Προασπίστηκαν το ελληνικό έδαφος αισθανόταν Έλληνες, πολεμούσαν σαν Έλληνες. Ως Δήμαρχος δεν πρέπει να αναλωθώ σε άλλου είδους επιστημονικές προσεγγίσεις. Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψη του».