Ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης, υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ τριών έργων ύδρευσης του Δήμου Ζίτσας

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ τριών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 4.745. 000 ευρώ, που αφορούν έργα ύδρευσης στο Δήμο Ζίτσας, υπέγραψε με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Φορέας υλοποίησης και των τριών έργων είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις με το Δήμο Ζίτσας. Με τα τρία έργα, αναβαθμίζεται και επεκτείνεται το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης, λύνοντας μακροχρόνια προβλήματα σε οικισμούς του ανωτέρω Δήμου.

 Αναλυτικά οι τρεις πράξεις – που εντάχθηκαν στον Άξονα προτεραιότητας  «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής του Ε.Π. Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα- Ήπειρος»- αφορούν:

  1. Αντικατάσταση – βελτίωση του υφιστάμενου παλαιού δικτύου  ύδρευσης της περιοχής του Λεκανοπεδίου της Δημοτικής Ενότητας Πασσαρώνος του Δήμου Ζίτσας από την υπάρχουσα δεξαμενή – υδρομάστευση για τις τοπικές ενότητες Άνω Λαψίστας, Μεγάλου Γαρδικίου και Νεοχωρίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται 1.120.000 ευρώ, με χρονική διάρκεια υλοποίησης 33 μήνες.
  2.  Αντικατάσταση – βελτίωση του υφιστάμενου παλαιού δικτύου ύδρευσης της περιοχής Γραμμενοχωρίων της Δημοτικής Ενότητας Πασσαρώνος του      Δήμου  Ζίτσας από την υπάρχουσα δεξαμενή – υδρομάστευση για τις τοπικές ενότητες Περάτης,  Λύγγου, Βαγενιτίου, Πολύλοφου, Λοφίσκου, Αναργύρων, Γραμμένου και Πετραλώνων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.575.000 ευρώ, με χρονική υλοποίηση του έργου τους 33 μήνες.
  3. Επέκταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού της δημοτικής κοινότητας Ελεούσας του Δήμου Ζίτσας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.050.000 ευρώ, με χρονική υλοποίηση τους 33 μήνες.