Ο περιφερειάρχης θα προσπαθήσει να επαναλειτουργήσει η ΕΡΑ Ιωαννίνων

Υπέρ της λειτουργίας της ΕΡΑ Ιωαννίνων, η οποία σίγησε από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με το κατέβασμα του πομπού, τάσσεται ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Έτσι, προστέθηκε στις αισιόδοξες φωνές των τοπικών φορέων που ζητούν την άμεση επαναλειτουργία του ραδιοσταθμού. Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΕΡΤ, που μέχρι αύριο θα εκπέμπει πρόγραμμα από τα Γιάννενα, δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να επαναλειτουργήσει ο ιστορικός σταθμός που, πριν το κλείσιμο του πομπού, συμπλήρωσε 65 χρόνια λειτουργίας.

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε «αναγκαία και σημαντική» την ύπαρξη της τοπικής ΕΡΑ και αναφέρθηκε στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του σταθμού, δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση και τα αθλητικά. 

Ραδιοφωνικό χρόνο ζητά η ΕΡΑ Ιωαννίνων από το Δημοτικό Ραδιόφωνο

Την έμπρακτη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων και όλων των τοπικών φορέων της Ηπείρου ζητούν οι απολυμένοι – εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων προκειμένου να εκπέμψει πρόγραμμα και πάλι ο σταθμός με το δικό του σήμα. Ζητούμενο αποτελεί η ενημέρωση των πολιτών που επί 65 χρόνια παρείχε στην πόλη και σε όλα τα ορεινά, επιμεθόρια και παραμεθόρια χωριά, καθώς και η ποιοτική ψυχαγωγία. Οι προσκεκλημένοι της «Πρωινής Ενημέρωσης», επί τρεις ημέρες, τονίζουν την ανάγκη της άμεσης επαναλειτουργίας του πομπού που θα σημάνει και την κανονική λειτουργία του ιστορικού σταθμού των Ιωαννίνων.

Στη σημερινή συνέλευση αποφασίστηκε να συνεχιστεί η εκπομπή ραδιοφωνικού προγράμματος μέσω του διαδικτύου (ertopen.gr). Επίσης, εστάλησαν επιστολές στον δήμαρχο της πόλης και τον πρόεδρο της ΔΕΠΕΙ, έχοντας ως βασικό αίτημα την παροχή ραδιοφωνικού χρόνου για την εκπομπή προγράμματος της ΕΡΑ μέσα από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2014, η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική του μαύρου, αποφάσισε και προχώρησε στο κλείσιμο του τελευταίου πομπού που μετέδιδε το πρόγραμμα του ιστορικού ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΑ Ιωαννίνων.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων, που σχεδόν 7 μήνες τώρα, αδιαλείπτως συνέχιζαν να δυναμώνουν τη φωνή της τοπικής κοινωνίας, βρίσκονται μπροστά σ αυτή τη νέα πραγματικότητα, αλλά επιμένουν, δεν υποστέλλουν τη σημαία της τοπικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, παράγοντας καθημερινά ραδιοφωνικό πρόγραμμα.

Ζητούμε τη συνδρομή σας, για να συνεχίσει να ακούγεται η φωνή της ΕΡΑ Ιωαννίνων στα ερτζιανά της περιοχής μας, για να μη σιγήσει ο ιστορικός σταθμός που έχει συνδέσει την παρουσία του με τα 65 τελευταία χρόνια της ζωής της πόλης των Ιωαννίνων. Παρακαλούμε να μας διαθέσετε ραδιοφωνικό χρόνο στο πλαίσιο του προγράμματος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων, ώστε ο κάθε πολίτης της περιοχής  μας να έχει τη δυνατότητα να ακούει τη φωνή της ΕΡΑ Ιωαννίνων μέσω της συχνότητάς  σας, δίνοντας  ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα στους θιασώτες του μαύρου και τους ντόπιους υποστηρικτές του».

OΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Ιωαννίνων

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2014, η δικομματική συγκυβέρνηση ολοκλήρωσε το έργο του θερινού πραξικοπηματικού κλεισίματος της ΕΡΤ, ρίχνοντας τον πομπό αναμετάδοσης του ραδιοφώνου της ΕΡΑ στα Γιάννενα. Αναμενόμενη εξέλιξη αφού το πρόγραμμα που παράγει από τις 14 Ιουνίου 2013 η απελευθερωμένη ΕΡΑ ενοχλεί τα κομματικά ‘παπαγαλάκια’, την περιφερειακή αρχή, την κεντρική, μνημονιακή εξουσία.

Μαθημένοι στην εποχή του στρατιωτικού γραφείου λογοκρισίας και την εποχή του Μαρούδα, οι κομματικοί εγκάθετοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αφού ‘μάσησαν’ παχυλούς μισθούς από τα γραφεία τύπου των δημοσίων υπηρεσιών, συνεχίζουν τη δουλειά τους: λειτουργούν ως εντολοδόχοι της νέας εποχής.

Κάθε φωνή αντίστασης στη λεηλασία της φύσης και της ζωής, μικρή ή μεγάλη, πρέπει να παταχτεί.

Οι συχνότητες που αποτελούν δημόσια περιουσία πρέπει να ελεγχθούν για να επιβληθεί η απαραίτητη συναίνεση στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Το 2013 ήταν μία κρίσιμη χρονιά για τη δημοσιογραφία και τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Αυτοί που προσπάθησαν να φιμώσουν το Indymedia και το Ράδιο Ένταση είναι οι ίδιοι που έκλεισαν την ΕΡΤ. Είναι εκείνοι που λασπολογούν και απειλούν εναντίον όποιων μέσων ερευνούν κι αποκαλύπτουν τις υπόγειες διαδρομές επιχειρηματικής-κομματικής-τραπεζικής εξουσίας.

Μέσα σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση, άνθρωποι με αξιοπρέπεια επέλεξαν να προχωρήσουν σε αυτοδιαχείριση της ΕΡΤ, άνθρωποι επιλέγουν να στήσουν συνεργατικά μέσα ενημέρωσης-αντιπληροφόρησης, δείχνοντας ότι γεννιέτα ένα νέο μοντέλο δημοσιογραφίας χωρίς αφεντικά.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Ιωαννίνων

Η ελεύθερη πληροφόρηση είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό

Μίντια με την κοινωνία, όχι το κεφάλαιο και την εξουσία

Χειρονομία-Αντιεξουσιαστική Κίνηση , Γιάννενα, Ιανουάριος 2014