Ο σεισμός… η πανσέληνος… και οι μυστικές γεωτρήσεις!

geotrisi kalpaki

Ίσως φταίνε τα φεγγάρια, λέει το γνωστό τραγούδι!

Τις ημέρες αυτές, με αφορμή τη σεισμική δραστηριότητα στα Ιωάννινα, διάφορα ευφάνταστα σενάρια, απέδωσαν τα σεισμικά φαινόμενα στην … πανσέληνο, στον… ανάδρομο Ερμή, στον… παράδρομο… Δία, στον αμφίδρομο Πλούτωνα αλλά και σε μυστικές… γεωτρήσεις που δήθεν γίνονται στην περιοχή!

Και μπορεί να είναι ιδιαίτερα δυσνόητο να καταλάβει κανείς πως μια γεώτρηση μπορεί να κρατηθεί μυστική (προφανώς γίνεται με… γεωτρύπανο τσέπης…) άλλο τόσο δυσνόητος είναι ο λόγος που θα επέβαλε να κρατηθεί μυστική, από μια εταιρεία που έχει υπογράψει σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο για το σκοπό αυτό!

Έτσι, ιδιαίτερη αιχμηρή είναι η αντίδραση της EnergeanOil & Gas, της εταιρίας που διεξάγει το ερευνητικό πρόγραμμα για τον εντοπισμό πετρελαίων στην περιοχή, σε δημοσιεύματα που συνδέουν τους σεισμούς με… μυστικές γεωτρήσεις!

Η Energean κάνει λόγο για σενάριο που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν και να εμποδίσουν ένα σημαντικό έργο στην Ήπειρο.

Αναλυτικά αναφέρει:

Η EnergeanOil&Gas συμπαρίσταται στους πολίτες της Ηπείρου που δοκιμάζονται αυτές τις ημέρες από τα κτυπήματα του Εγκέλαδου. Η εταιρεία βρίσκεται σε σταθερή επικοινωνία με την Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές προκειμένου να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις ζημιές, τα προβλήματα και την πιθανή συνδρομή στην αποκατάστασή τους.

Σε τέτοιες περιστάσεις απαιτείται ψυχραιμία και, βεβαίως, σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση.

Αυτές τις δύσκολες ώρες, όσοι επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, δημοσιεύοντας ή αναπαράγοντας «πληροφορίες» για «μυστικές γεωτρήσεις» που …προκαλούν σεισμούς (!) στην περιοχή, έχουν ως προφανή στόχο να υποσκάψουν την προοπτική ανάπτυξης της Ηπείρου, δημιουργώντας «φαντάσματα» που θα θελήσουν οι ίδιοι να χρησιμοποιήσουν για να εμποδίσουν ένα έργο που θα φέρει δουλειές, εισόδημα και ανάπτυξη στην Ήπειρο, μια πανέμορφη περιοχή της χώρας που μαστίζεται από την ανεργία και την ερημοποίηση.

Η Energean προχωρεί το ερευνητικό της πρόγραμμα στην Ήπειρο, ενημερώνοντας συνεχώς την Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές για την πρόοδό του και, βεβαίως, το ίδιο θα πράττει και με τις τοπικές κοινωνίες σε κάθε νέα φάση της δραστηριότητάς της στην περιοχή.