Πάργα: Ξυλοκόπησαν εργαζόμενο που ζήτησε τα δεδουλευμένα του

parga2

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας εργαζόμενος σε εστιατόριο – beach bar, στην Πάργα, γιατί, όπως καταγγέλλει, το πρωτοβάθμιο Σωματείο εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Πάργας,  ζήτησε τα δεδουλευμένα του.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), ο εργαζόμενος «έχει αναγγελία πρόσληψης στο “ΕΡΓΑΝΗ” στα μέσα Ιουνίου και ο εργοδότης του τον πλήρωνε παρανόμως με ένα ποσό μέσο τραπέζης (το οποίο δεν συμπίπτει με την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που είναι υποχρεωτική) και τα υπόλοιπα “μαύρα”!»

«Οι προσβολές καθημερινές και η μείωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του 20χρονου συναδέλφου μας, μέχρι που ξυλοκοπήθηκε με κοντάρι από τσουγκράνα.

Ο συνάδελφος μας κατέληξε στο νοσοκομείο.

Η Ομοσπονδία μας επικοινώνησε με την μητέρα του συναδέλφου και έχουμε ξεκινήσει όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος σημειώνεται ότι τα στοιχεία της επιχείρησης και του εργαζόμενου είναι σε γνώση και σε διάθεση της Ομοσπονδίας και θα χρησιμοποιηθούν μετά από νομικές συμβουλές.

https://www.poeet.gr/index.php/news/1229-d-t-poeet-13-07-2023