Παιδιά ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση…

limani

Φαίνεται πως η χαλαρότητα της εποχής να έχει φέρει σε δεύτερη μοίρα τις ανησυχίες για την μετάδοση του κορονοϊού, τόσο που όλο και περισσότερο άτομα να συνωστίζονται στα καταστήματα της πόλης.

Είναι μάλιστα τόσο έντονες αυτές οι εικόνες με κορύφωση τους τις βραδινές ώρες, με κανένα κανόνα ασφαλείας να μην τηρείται επαρκώς, που ο δήμος Ηγουμενίτσας υποχρεώθηκε στην έκδοση δελτίου- έκκληση προς τους συμπολίτες μας, στους θαμώνες αλλά και στους καταστηματάρχες της πόλης, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις, όπως και κάθε άλλο μέτρο ασφαλείας που έχει θεσπιστεί για την μη μετάδοση του ιού.

Και όλα αυτά εν μέσω ενός σκηνικού εισαγόμενων κρουσμάτων, τα οποία ως αναγκαίο κακό γίνονται αποδεκτά, εφόσον ο τουρισμός είναι η μόνη μας ελπίδα να λειτουργήσει υποτυπωδώς η οικονομία και να κινηθεί σε εναν βαθμό η αγορά. Οπότε, στα λίγα που καταφέρνουμε, εξαιτίας των δυσχερειών που έχουν προκύψει, ας μην βάζουμε τρικλοποδιά λόγω κόπωσης ή της όποιας αμέλειας στον εαυτό μας.

Γιατί ποιος ξέρει, ακόμη και αυτά τα ελάχιστα που μπορούμε να κερδίσουμε από αυτή την λειψή τουριστική περίοδο, στο τέλος μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα και απολύτως αναγκαία…

Βαγγέλης Γρ. Αθανασίου