ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

         Για την οργανωμένη δολοφονική επίθεση

        Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση  χαιρετίζει τους χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες, που σε πολλές πόλεις  με τα τρακτέρ τους, έδωσαν αγωνιστικό παρόν, στις μαζικές διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ,  μαζί με τα αδέλφια τους εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, νέους, γυναίκες, συνταξιούχους.

    Ήταν η απάντηση στη σκληρή, ανελέητη, πολιτική πολυνομοσχεδίου – μνημονίου – τρόικας – κυβέρνησης και κομμάτων της πλουτοκρατίας.

  Φοβήθηκαν από τη μαζικότητα του ΠΑΜΕ και των συμμάχων του και τις δύο μέρες πολύμορφων κινητοποιήσεων. Πίστεψαν ότι θα μας φοβίζουν  οι προβοκάτορες των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών. Μας πεισμώνουν ακόμη πιο πολύ, στη συνέχιση του δίκαιου αγώνα μας.  Τους ξέρουμε, τους έχουμε ζήσει στα  αγροτικά «μπλόκα» του αγώνα και ξέρουμε καλά, ότι  η δράση αυτών των μηχανισμών πηγάζει από κρατικές δομές , κέντρα και υπηρεσίες, γιατί  το συνεπές εργατικό ταξικό κίνημα φοβούνται.  Ναι μας φοβούνται, όταν εργατιά-αγροτιά-νεολαία-αυτοαπασχολούμενοι βγαίνουμε αποφασιστικά, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.

   Θα συνεχίσουμε και για έναν ακόμη λόγο. Ως ύψιστη τιμή για το θάνατο στο πεδίο του αγώνα και της μάχης  του συναγωνιστή μας, Κοτζαρίδη – συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ. Η  σχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση που εξαπέλυσαν φασιστοειδή, αναρχικοί, χρυσαυγίτες,  οι γνωστοί κουκουλοφόροι, ενάντια στην μαζική,  ειρηνική  συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και της λαϊκής συμμαχίας στο Σύνταγμα, καθώς και στα Γιάννενα πήραν απάντηση. Ο οργανωμένος λαός κουρέλιασε τους παρακρατικούς.  Ο στόχος τους να διαλύσουν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των συμμάχων του απέτυχε. Το λαϊκό ποτάμι της αντεπίθεσης δεν τρομοκρατείται, δεν φοβάται.

             Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει τεράστια ευθύνη.

Όσο κι αν προσπαθούν κυβέρνηση και μηχανισμοί δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες της χώρας μας να ενισχύσουν τις γραμμές της ΠΑΣΥ με περισσότερη ορμή και αποφασιστικότητα.

Να δώσουμε την απάντηση που χρειάζεται με ισχυροποίηση της  κοινωνικής συμμαχίας, της κοινής δράσης με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Να αχρηστέψουμε στην πράξη τα αντιλαϊκά μέτρα, να τσακίσουμε τους μηχανισμούς, τα κόμματα και τις πολιτικές που τα θρέφουν.

   Ο αγώνας μας συνεχίζεται πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά, πιο ώριμα. Το εργατικό – λαϊκό κίνημα είναι η δύναμη και η ελπίδα του λαού.

Οκτώβρης  2011

    ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΠΑΣΥ