Το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται μια πολιτική αντιπαράθεση που θα μπορούσε άνετα να συγκριθεί με ντέρμπι…
Από τη μία πλευρά, ο Αντώνης Μπέζας, ένθερμος υποστηρικτής της απόφασης του Πανεπιστημίου να επιστρέψει με εκπαιδευτικές και ακαδημαϊκές δραστηριότητες στο ακίνητο του πρώην ΞΕΝΙΑ στην Ηγουμενίτσα. Από την άλλη, ο Βασίλης Γιόγιακας, που «κάνει pressing» για παραχώρηση των εγκαταστάσεων μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας σε ιδιώτες για τουριστική αξιοποίηση.
Σαν να μην έφταναν αυτά, στο παιχνίδι μπαίνει και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, ο οποίος άλλοτε στηρίζει Γιόγιακα και άλλοτε «ρίχνει νερό στο κρασί του» με δηλώσεις αναμονής των δράσεων του Πανεπιστημίου μέχρι το 2027, οπότε και λήγει τυπικά η παραχώρηση στο Πανεπιστήμιο.
Εν μέσω της “μάχης” αυτής, το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά το Ειδικό Πολεοδομικό του Παραλιακού Μετώπου. Ο Παναγιώτης Νταής πρότεινε τη χρήση «Τουρισμός-Αναψυχή» για όλη τη χερσαία ζώνη του ΟΛΗΓ που παραχωρήθηκε στο Δήμο, ωστόσο ο Αντώνης Μπέζας εμφανίστηκε με μια κίνηση που θύμισε Λιονέλ Μέσι στο Καμπ Νου: Συμφώνησε μεν με τον τουρισμό και την αναψυχή, αλλά με «εκπληκτική ντρίπλα» ζητά την εξαίρεση της περιοχής του πρώην ΞΕΝΙΑ, προτείνοντας τη χρήση «Εκπαίδευση-Πολιτισμός».
Αν η πρόταση Μπέζα γίνει αποδεκτή από τους μελετητές και το Υπουργείο, τότε μόνο το Πανεπιστήμιο θα μπορεί να αξιοποιήσει το χώρο. Και κάπως έτσι, ο Μπέζας πιθανόν να γράψει ιστορία με την πιο «πολιτισμένη» ντρίπλα που είδαμε ποτέ στα αυτοδιοικητικά… Ξεπερνάει και τον Μέσι… με πάσες ανάμεσα… σε πανεπιστημιακά και τουριστικά σχέδια!