ΠΑΝ. ΝΤΑΗΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΡΦΑΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΑ

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΤΟ ΜΟΡΦΑΤΙ

Κλιμάκιο του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» αποτελούμενο από τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους Μαρίνα Κοσιώρη, Μαρία Σπυριδώνου, Ντίνο Μπόλωση, Παύλο Παπαρούνα, Σπύρο Τσίγγο και Ηλία Παππά, και τον επικεφαλή του Συνδυασμού Παναγιώτη Νταή, επισκέφθηκε την Κοινότητα Σπαθαραίων. Μαζί με τους υποψηφίους Συμβούλους της Κοινότητας Γιάννη Ζαραβούτση, Βασίλη Μπάμπα και Μαρία Τσακίρη, αλλά και άλλους κατοίκους του χωριού, συζητήθηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού, από τη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη χωροταξικού σχεδιασμού, ώστε να καθορισθούν οι χρήσεις γης και να επέλθει η απαραίτητη ισορροπία μεταξύ της εκμετάλλευσης της γης για τον πρωτογενή τομέα και της χρησιμοποίησής του για την εγκατάσταση εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Ένα ακόμη βασικό πρόβλημα είναι η κατάσταση των αγροτικών δρόμων, η οποία χρήσει βελτίωσης, όπως επίσης και η αναβάθμιση των υποδομών στους κοινόχρηστους χώρους του χωριού (πλατεία, προαύλιο σχολείου, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.α.

Τέλος, επισημάνθηκε η προτεραιότητα προστασίας και ανάδειξης της λίμνης Καλοδικίου, καθώς αποτελεί ένα χώρο απαράμιλλης ομορφιάς και μεγάλης περιβαλλοντικής σπουδαιότητας, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη της περιοχής, που ούτως ή άλλως βρίσκεται στη διαδρομή που ενώνει τα τουριστικά ανεπτυγμένα παράλια, με την περιοχή των πηγών του Αχέροντα.

“Ο Συνδυασμός μας, έχει ειδική αναφορά στο πρόγραμμά του, για την ανάδειξη της περιοχής αυτής, η οποία θα παρουσιαστεί αναλυτικά στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Angelika Palace στην Ηγουμενίτσα”, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Η Αδελφότητα Περδικιωτών, ζήτησε να στείλουμε τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη της Πέρδικας, προκειμένου να τις δημοσιεύσει σε προσεχές φύλλο της εφημερίδας «Περδικιώτικα». Ο Συνδυασμός «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» έχει διατυπώσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για τη Δημοτική Ενότητα Πέρδικας, το οποίο είναι ήδη αναρτημένο στο διαδικτυακό τόπο www.igoumenitsa-symmaxia.gr.

Το πρόγραμμα αυτό το συζητήσαμε αναλυτικά το προηγούμενο διάστημα με φορείς και πολίτες της Πέρδικας και μέσα από αυτή τη διαδικασία ανοικτής διαβούλευσης, έχει ήδη εμπλουτιστεί. Με τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της Δ.Ε. Πέρδικας Τάσο Ρούσση και Ηλία Παππά, καθώς και με τους υποψηφίους Συμβούλους της Κοινότητας Πέρδικας Γιώργο Γιαννακό, Παναγιώτη Κώστα, Λίτσα Παπαζώη και Ιρμόνα Τζελίλαϊ, συζητήσαμε και οριστικοποιήσαμε το πρόγραμμα του Συνδυασμού μας.

Σύνοψη του προγράμματος αυτού θα σταλεί για δημοσίευση στα «Περδικιώτικα» και το σύνολο αυτού θα αναρτηθεί στον διαδικτυακό μας τόπο. Φυσικά, το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί – ως τμήμα του συνολικού προγράμματος – στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 7. 30 στο Ξενοδοχείο Angelika Palace στην Ηγουμενίτσα.  

Σας περιμένουμε όλους εκεί.