Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Τράπεζα Πειραιώς στην Παραμυθιά

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, έξω από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά και από ώρα 09:00 μέχρι 11:00 π.μ. ο Δήμος Σουλίου και ο εμπορικός και αγροτικός κόσμος της περιοχής πραγματοποιεί  παράσταση διαμαρτυρίας για το επικείμενο κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος καλεί τους φορείς, εργαζόμενους και όλους τους πολίτες του Δήμου Σουλίου “να διαμαρτυρηθούμε αλλά και να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους της Τράπεζας, τονίζοντας τις δυσμενείς επιπτώσεις  που θα επιφέρει το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην τοπική κοινωνία της Παραμυθιάς αλλά και στους ίδιους τους εργαζομένους της”.

Όπως σημείωσε κατά τη συζήτηση του θέματος στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ Ηπείρου ο Δήμαρχος Ιωάννης Καραγιάννης, το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί περί τους 6.000 καταθέτες και δανειοδοτεί αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Στους Φιλιάτες εντός του μήνα αναμένεται να κλείσει και το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα της Εθνικής και στην Κόνιτσα στις 4 Αυγούστου κλείνει το υποκατάστημα της Πειραιώς, αφήνοντας τους δύο ακριτικούς Δήμους της Ηπείρου, χωρίς τραπεζική εξυπηρέτηση, ενώ η Πειραιώς έχει ανακοινώσει και λουκέτο στο υποκατάαστημά της στην Πάργα.