Παραλίες, δάση κι ακίνητα της Ηπείρου, στον κατάλογο προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ

SYBOTA NHSAKIA 20Στο σφυρί βγάζει επτά ακίνητα του ελληνικού δημοσίου στην Ήπειρο το ΤΑΙΠΕΔ, αφού αυτά συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο ακινήτων προς πώληση που έδωσε στη δημοσιότητα το ΤΑΙΠΕΔ.

Στο κατάλογο συμπεριλαμβάνονται 110 ακίνητα από τα οποία τα επτά είναι στην Ήπειρο και συγκεκριμένα ένα στην Άρτα, ένα στην Πρέβεζα και πέντε στη Θεσπρωτία.

Στην Κορωνησία Άρτας βγαίνει στο σφυρί έκταση 13,4 στρεμμάτων, με προτεινόμενη αξιοποίηση την ανέγερση εξοχικών κατοικιών. Στο ακίνητο σύμφωνα με την περιγραφή του υπάρχουν ήδη 2 μικρά κτίρια και δεν υφίσταται κανένας αρχαιολογικός, περιβαλλοντικός, δασικός ή νομικός περιορισμός.

Στην Αγία Κυριακή του Δήμου Σουλίου προτείνεται δασική έκταση 2500 στρ. κατάλληλη σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ για την ανέγερση ξενοδοχείου και ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων. Το ακίνητο υπόκειται σύμφωνα με την περιγραφή του σε δασικούς περιορισμούς.

Στην θέση “Χασομέρι” του δήμου Φιλιατών στη Σαγιάδα πωλείται έκταση 35,4 στρ. επίσης για εξοχικές κατοικίες. Το ακίνητο υπόκειται σύμφωνα με την περιγραφή του σε δασικούς περιορισμούς.

Στη θέση “Πυργί” Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας πωλείται έκταση 19,6 στρ. για την ανέγερση εξοχικών κατοικιών. Στην έκταση, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του ΤΑΙΠΕΔ υπάρχουν καταπατήσεις και δεν υφίσταται κανένας αρχαιολογικός, περιβαλλοντικός, δασικός ή νομικός περιορισμός.

Στα Σύβοτα του Δήμου Ηγουμενίτσας πωλητήριο μπαίνει σε έκταση 18,7 στρ. επίσης για ανέγερση εξοχικών κατοικιών. Η έκταση, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ είναι ήδη μισθωμένη και δεν υφίσταται κανένας αρχαιολογικός, περιβαλλοντικός, δασικός ή νομικός περιορισμός.

Στην Παραμυθιά το ΤΑΙΠΕΔ βάζει πωλητήριο σε συγκρότημα κτηρίων του ταμείου χρηματοδότησης δικαστικών κτηρίων, του ειρηνοδικείου Παραμυθιάς, σε έκταση 908 τ.μ με ήδη ανεγερμένα τα 421 τ.μ., στα οποία προτείνεται ως ενδεδειγμένη χρήση, η λειτουργία συγκροτήματος γραφείων ή εμπορική χρήση. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ στο ακίνητο αυτό δεν υφίσταται κανένας αρχαιολογικός, περιβαλλοντικός, δασικός ή νομικός περιορισμός.

Τέλος, στο Θέμελο του Δήμου Πάργας βγαίνει στο σφυρί έκταση 2,312 στρ. που προτείνεται ως κατάλληλη για εμπορικές και βιομηχανικές χρήσεις. Στην έκταση, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του ΤΑΙΠΕΔ υπάρχουν καταπατήσεις και δεν υφίσταται κανένας αρχαιολογικός, περιβαλλοντικός, δασικός ή νομικός περιορισμός.