Παραμυθιά: Αγωνία εν αναμονή των 39 αποτελεσμάτων

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των 39 δειγμάτων που λήφθηκαν σήμερα, βρίσκεται η Παραμυθιά και η Θεσπρωτία. Εφτά κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Παραμυθιά μέσα σε ένα 24ωρο, από το Σάββατο το βράδυ μέχρι την Κυριακή το βράδυ, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Δύο αδελφές, 52 και 59 χρονών είχαν μεταφερθεί από το βράδυ του Σαββάτου και νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ τα πέντε νεότερα κρούσματα, που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών, παραμένουν σε κατ’ οίκο περιορισμό καθώς κρίθηκε ότι δε χρήζουν νοσηλείας.Τα πέντε νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται προσωπικό του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς ενώ εκφράζονται έντονοι φόβοι για διασπορά λόγω των επαγγελματικών και κοινωνικών επαφών που είχαν τα ήδη επιβεβαιωμένα περιστατικά. Στην Παραμυθιά βρέθηκε από το πρωί η κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ, η οποία συνέλεξε 36 δείγματα, όλου του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και συγγενικών και φιλικών προσώπων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών όπου είχε μεταφερθεί αρχικά η 52χρονη έχει τεθεί σε 7ήμερη καραντίνα και τις επόμενες μέρες θα υποβληθεί σε τεστ, ενώ έλεγχος αναμένεται να γίνει σε όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας της Παραμυθιάς, το οποίο ανακοίνωσε ότι για μία εβδομάδα θα εξυπηρετεί ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ καθώς αναστέλλεται η συνταγογράφηση και η εξέταση τακτικών περιστατικών. Σκηνή έχει τοποθετηθεί από τον Ερυθρό Σταυρό, μπροστά από το Κέντρο Υγείας για την υποδοχή ύποπτων περιστατικών. Ήδη πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους χώρους του ΚΥ και θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη. Απολύμανση πραγματοποιήθηκε επίσης στο Λύκειο Παραμυθιάς που διενεργήθηκαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις ενώ ο Δήμος απολύμανε πλατείες, δρόμους και κοινόχρηστους χώρους.

Μετά από συνεννόηση του Δημου Σουλίου, με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και τον ΕΟΔΥ οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Σουλίου, παρέμειναν κλειστά τη Δευτέρα, ενώ από τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης και των ελέγχων θα κριθούν τα μέτρα που θα ληφθούν τις επόμενες ώρες.