Παραμυθιά: Ξεκινά η μετατροπή του σχολείου Bvlgari σε κέντρο τέχνης, πολιτισμού και εκπαίδευσης

Με τον καθορισμό των όρων διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού μέσω ΕΣΗΔΗΣ του έργου: KΤΙΡΙΟ BOYΛΓΑΡΗ: Κτιριακή αποκατάσταση – περιβάλλων χώρος», ξεκινούν στην πράξη οι διαδικασίες για την μετατροπή του πρ. Κτιρίου Βούλγαρη σε κέντρο τέχνης πολιτισμού και εκπαίδευσης.
Το θεμα σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr αναμένεται να απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Σουλίου, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημερες.
Τι περιλαμβάνει η μετατροπή του πρ. σχολείου Bvlgari σε κέντρο τέχνης πολιτισμού και εκπαίδευσης:
O συνολικός προϋπολογισμός φτάνει τα 2.400.000€ και περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν με βάση τις πιο σύγχρονες μουσειολογικές απόψεις και ιδέες, με διαδραστικά και βιωματικά χαρακτηριστικά, προσφέροντας στον επισκέπτη του, αλλά και τους κατοίκους του δήμου, μια περιήγηση στο μύθο – την ιστορία και τις τέχνες της περιοχής ευρύτερης περιοχής.
O νέος διαμορφωμένος χώρος, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: – Μουσειακό και ενημερωτικό χώρο αφαιρούμενο στον οίκο Bvlgari – Μουσειακό και ενημερωτικό χώρο αφαιρούμενο στους 49 Πρόκριτους – Μουσειακό και ενημερωτικό χώρο αφαιρούμενο στο ιστορικό Σούλι – Μουσειακό και ενημερωτικό χώρο αφαιρούμενο στον μυθικό Αχέροντα – Βιβλιοθήκη – Αίθουσες εκπαίδευσης – Αίθουσες χρήσης από τον ΦΟΠ και τα ΚΔΑΠ – Παραδοσιακό καφενείο στην δυτική σοφίτα του κτηρίου
Επίσης, θα αφαιρεθεί η σημερινή στεγή του κτηρίου, το οποίο θα παραμείνει με την αρχική του μορφή
Τέλος διαμόρφωση προβλέπεται και για τους προαύλιους χώρους, με τις αυλές του δεύτερου επιπέδου να χρησιμοποιούνται για πάρκινγκ, ενώ στο πρώτο επίπεδο προβλέπεται η δημιουργία παιδικής χαράς