Παραμυθιά: Kτηματογράφηση της ζώνης του αγωγού «Υποθαλάσσιος Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδος –Ιταλίας/ Υ.Α.Φ.Α Ποσειδών Α.Ε.»

Ζωντανό μένει το χερσαίο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου «Ποσειδών» αυτού που για χρόνια είχαμε συνηθίσει να αποκαλούμε «ελληνοιταλικό».

Ήταν ο πρώτος αγωγός που σχεδιάστηκε για να μεταφέρει φυσικό αέριο από την… Ανατολή στη Δύση αλλά στη συνέχεια «πάγωσε» και προωθήθηκε ο ΤΑΡ.

Η διαφορά για την Ήπειρο υπήρξε τεράστια.

Ο ελληνοιταλικός θα δημιουργούσε όλες τις υποδομές για την τροφοδοσία της περιοχής με φυσικό αέριο ενώ ο ΤΑΡ έφτασε μέχρι την Καστοριά και μετά προτιμήθηκε η Αλβανία.

Φαίνεται ωστόσο ότι ο «Ποσειδών» μένει ζωντανός.

Πριν από έναν ακριβώς χρόνο το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου κι αυτό το διάστημα έχει ξεκινήσει η κτηματολογική μελέτη.

Το χερσαίο τμήμα του έργου στην Ελλάδα αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου και των συνοδευτικών εγκαταστάσεων, ο οποίος εκτείνεται υπογείως σε μήκος 763 χιλιομέτρων.

Ξεκινά από τους Κήπους του Έβρου και καταλήγει στο Φλωροβούνι Θεσπρωτίας όπου συναντά το υποθαλάσσιο τμήμα του.

Στην Ήπειρο ο αγωγός διέρχεται από τους Δήμους Μετσόβου, Ζαγορίου, Ιωαννίνων, Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Σουλίου και Ηγουμενίτσας.

Στα πλαίσια της μελέτης κτηματογράφησης της ζώνης του αγωγού «Υποθαλάσσιος Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδος –Ιταλίας/ Υ.Α.Φ.Α Ποσειδών Α.Ε.», οι θιγόμενοι από την διέλευση του αγωγού ιδιοκτήτες των Κοινοτήτων ΠΕΤΟΥΣΙΟΥ, ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΓΚΡΙΚΑΣ, ΨΑΚΚΑΣ, ΑΜΠΕΛΙΑΣ, θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τα κτηματολογικά διαγράμματα

  • είτε στο Κοιν. Κατάστημα «ΜΑΖΑΡΑΚΙΑΣ» από τις 06/07/2020 έως  και 12/07/2020 και ώρα  9:00  έως 14:00
  • ή στο Κατάστημα  «ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΣΕ» στην Κοινότητα ΓΚΡΙΚΑΣ στις 09/07/20  και ώρα  9:00  έως 14:00 & 10/07/20 και ώρα  9:00  έως 14:00

μαζί με τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα τους (Τοπογραφικά-τίτλους ιδιοκτησίας κ.λ.π).

Για περαιτέρω διευκρινίσεις μποτούν να απευθύνονται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σουλίου (Τηλ. Επικοινωνίας: 2666360131 και 2666360124).

Κατεβάστε όλα τα απαραίτητα αρχεία από εδώ.