Παρολίγον μακελειό στην πλατεία του Λούρου

elas

elasΤέσσερις τραυματίες εκ των οποίων ο ένας πιο σοβαρά είναι ο απολογισμός των πρωτοφανών επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο του Λούρου, όταν ομάδες αθίγγανων αποφάσισαν να λύσουν με τα όπλα και τους ξυλοδαρμούς τις διαφορές που είχαν με τους ντόπιους.

Όλα έγιναν μέρα μεσημέρι. Έντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής είδαν τρία να αυτοκίνητα να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και με νεαρούς αθίγγανους, ακόμη κι ανήλικους, να κρατούν όπλα και να πυροβολούν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι πυροβολισμοί έπεφταν στα τυφλά ακόμη και προς την πλευρά της παιδικής χαράς όπου εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη από παιδάκια, τα οποία έντρομα έψαχναν καταφύγιο.

Οι αθίγγανοι επιτέθηκαν με αλυσίδες και λοστούς σε νεαρούς της περιοχής, με τους οποίους φέρεται να είχαν λογομαχήσει και την προηγούμενη μέρα. Τρεις από αυτούς τραυματίστηκαν ενώ πιο σοβαρά μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο ένας 26χρονος από το Κοτσανόπουλο Πρέβεζας.

Επίσης τραυματίστηκε ένας αθίγγανος ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Άρτας.

Στο Λούρο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται επεισόδιο με ντόπιους και αθίγγανους, όμως είναι η πρώτη φορά που το μακελειό αποφεύχθηκε από σύμπτωση.