Παρουσίαση κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου Ιωαννιτών

Οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στη δεύτερη φάση της επικαιροποίησης της κυκλοφοριακής μελέτης παρουσιάστηκαν σε σύσκεψη που έγινε χθες το βράδυ, στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου. Στη σύσκεψη μετείχαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Γιώργος Ρεκατσίνας, ο Διοικητής της Τροχαίας Ανδρέας Παπιγκιώτης, οι αντιδήμαρχοι Βούλα Τσίλη και Βασίλης Μασσαλάς, Δημοτικοί, τοπικοί σύμβουλοι και άλλοι.

Τις βασικές αρχές της μελέτης και τις προτάσεις που περιλαμβάνει ανέλυσαν οι εκπρόσωποι της μελετητικής ομάδας Στέλιος Ευσταθιάδης και Κώστας Ηλιόπουλος.

Η συζήτηση αυτή έγινε εν όψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνει η παραλαβή της μελέτης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, το βασικό ζητούμενο από μία τέτοια μελέτη είναι να εξυπηρετηθεί η πλειοψηφία της πόλης. Να υπάρξουν δηλαδή κανόνες και λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις περισσότερες ανάγκες της.

«Η Δημοτική Αρχή δεν έχει κανένα φόβο να υιοθετήσει οποιαδήποτε ριζοσπαστική λύση προταθεί. Αρκεί αυτή να δίνει λύση στο οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα και να δημιουργεί συνθήκες βιώσιμης πόλης» τόνισε ο κ. Φίλιος.

Οι βασικές αλλαγές που προτείνονται από τη μελέτη αφορούν:

–          Στην κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης

–          Στις πεζοδρομήσεις

–          Στη δημιουργία δικτύου μέσων μαζικής μεταφοράς

–          Στους ποδηλατοδρόμους

–          Και στη στάθμευση

Να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση της μελέτης, πέραν των άλλων, προτείνονται οδοί ήπιας κυκλοφορίας κυρίως στο τμήμα του κέντρου που δεν θα πεζοδρομηθεί και γεωμετρικές επεμβάσεις σε κόμβους όπου έχουν καταγραφεί πολλά ατυχήματα.

Επίσης προτείνεται η διαμόρφωση της οδού Πυρσινέλλα με τη δημιουργία κεντρικής νησίδας και τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

Στη μελέτη εξετάζεται ακόμη η βελτίωση της λειτουργικότητας της Κενάν Μεσαρέ, η διαμόρφωση της οδού Γράμμου, η κυκλοφοριακή λειτουργία του Κάστρου και η στάθμευση με επέκταση του συστήματος της ελεγχόμενης και με νέα πάρκινγκ.