Περί αστυνομικών συγκρίσεων: Ο Χρυσοχοΐδης, η Θεσπρωτία και η Γλυφάδα…

Συγκρίσεις της Θεσπρωτίας με τη… Γλυφάδα, έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη το πρωί στο Mega, υποστηρίζοντας ότι τα αστυνομικά προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όχι στην ελληνική περιφέρεια.

Αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες εργασίας και το υψηλό κόστος ζωής των αστυνομικών στην Αθήνα. Αντιμετώπισε κυνικά τα αιτήματα για τα επιδόματα παραμεθορίου που διεκδικούν οι αστυνομικοί της Ηπείρου και τις ημερήσιες αποζημιώσεις που ο ίδιος περιέκοψε σε ευτελή ποσά… και μετά ανέφερε την περίπτωση της Θεσπρωτίας, όπου – σύμφωνα με τον Υπουργό – 650 αστυνομικοί εξυπηρετούν 45.000 κατοίκους, συγκρίνοντάς την με τη Γλυφάδα, όπου – σύμφωνα με τον Υπουργό – μόνο 60 αστυνομικοί υπηρετούν 90.000 κατοίκους…

«Θα φέρω ένα παράδειγμα… Στην Θεσπρωτία με 45.000 πληθυσμό υπηρετούν 650 αστυνομικοί.. Στην Γλυφάδα με 90.000 πληθυσμό υπηρετούν εξήντα αστυνομικοί… Δεν μπορούμε να πάμε έτσι..».

Προς ενημέρωση του Υπουργού: Στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας υπηρετούν οργανικά 468 άτομα. Από αυτούς πραγματικά υπηρετούν οι 375, γιατί οι υπόλοιποι είναι αποσπασμένοι από τον φίλτατο Μιχάλη, επονομαζόμενο και… «αδιάβαστο».

Τώρα επειδή ο Μιχάλης, προφανώς συγχέει ή δεν ξέρει τη διαφορά Αστυνομικής Διεύθυνσης με Αστυνομικό Τμήμα, συνέκρινε ανόμοια πράγματα…

Στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας πράγματι υπηρετούν 60 άτομα. Και στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου Περιστερίου 78. Για να γίνει μια ισοδύναμη σύγκριση σε αυτούς που υπηρετούν σε Γλυφάδα ή Περιστέρι πρέπει να προσθέσει την ΟΠΚΕ, την Τροχαία, τη ΔΙΑΣ, τη Δίωξη Ναρκωτικών και άλλες υπηρεσίες Ασφαλείας… Α… και τη Δημοτική Αστυνομία που διαθέτει η Γλυφάδα!

Αν λοιπόν ο υπουργός θέλει συγκρίσεις, να τον ενημερώσουμε ότι στο ΑΤ Ηγουμενίτσας υπηρετούν 30 άτομα, ενώ στο ΑΤ Φιλιατών υπηρετούν 20 άτομα, μείον τρία που βιάστηκε να θέσει σε διαθεσιμότητα. Οπότε απομένει να μας πει τι μήκος συνόρων με άλλο κράτος και τι έκταση και τι οδικό δίκτυο έχει η Γλυφάδα για να κάνουμε τις… συγκρίσεις!

Αν όμως ο Υπουργός θέλει σύγκριση μόνο με πληθυσμιακά κριτήρια, ας μας απαντήσει πόσοι χρειάζονται για να φυλάξουν ένα άτομο, την αφεντιά του! Αληθεύει ότι η προσωπική του φρουρά ξεπερνάει τη δύναμη της Γλυφάδας που «αστυνομεύει 90.000 άτομα»;

Β.Δ.Γκ.